Πίτσα

Saturday Night Pizza -Η πανεύκολη συνταγή για πίτσα που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά

Οι εκδοχές της πολλές. Όσο και τα υλικά που έχουν τοποθετηθεί κατά καιρούς πάνω στο αφράτο ή πολύ λεπτό ζυμάρι της.

Οι μικροί και οι μεγάλοι την τοποθετούν στην κορυφή της λίστας με τα αγαπημένα τους comfort food.

Η λύση του γρίφου βρίσκεται στο μικρό θαύμα της μαγειρικής τέχνης που λέγεται pizza και αλλάζει κατευθείαν την διάθεση όσων την επιλέγουν για τις νύχτες του χειμώνα -που πλέον μας βρίσκουν όλους στο σπίτι.

Σίγουρα η πίτσα που ψήνεται στον φούρνο, δημιουργεί ατμόσφαιρα «πάρτι» στο σπίτι κι έτσι σκεφτήκαμε να προτείνουμε μια πανεύκολη συνταγή για να την ετοιμάσετε τα Σαββατόβραδα που έρχονται και να γεμίσετε την κουζίνα θετικά vibes.

Την ίδια σκέψη είχε και ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης που μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μας παρότρυνε να φτιάξουμε την αγαπημένη του συνταγή για πίτσα, το Σαββατοκύριακο.

Η συνταγή είναι πραγματικά πολύ εύκολη, αρκεί να έχετε προμηθευτεί τα υλικά που θα απογειώσουν την γεύση της.

Υλικά για το ζυμάρι:

1 κιλό αλεύρι για πίτσα

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

50 γρ. βούτυρο αγελάδος

10 γρ. ζάχαρη

10 γρ. αλάτι

550 ml νερό

Υλικά για τη σάλτσα:

1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

20 ml ελαιόλαδο

Ξερό σκόρδο

Ξερό κρεμμύδι

Δενδρολίβανο

Αλάτι-Πιπέρι

Τυριά: Μοτσαρέλα-Ηavarti-Mπλε τυρί/ Αλλαντικά της επιλογής μας

Λίγο σιμιγδάλι ψιλό για το άνοιγμα

Εκτέλεση για το ζυμάρι:

Ζεσταίνουμε το νερό να γίνει ελαφρώς χλιαρό.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι το ζυμαράκι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Λαδώνουμε ένα μπωλ, βάζουμε μέσα το ζυμαράκι καλύπτοντάς το με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Αλλιώς, ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς, τον σβήνουμε και βάζουμε μέσα τον μπωλ για μισή ώρα.

Εκτέλεση για τη σάλτσα:

Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε μυρωδικά της επιλογής μας σε όση ποσότητα επιθυμούμε.

Αφού το ζυμαράκι ξεκουραστεί και διπλασιαστεί σε όγκο, το βγάζουμε από το μπωλ, ρίχνουμε σιμιγδάλι ψιλό στον πάγκο και το ανοίγουμε με τα χέρια ή με τον πλάστη.

Τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι μας την ποσότητα της σάλτσας που επιθυμούμε και πάνω από τη σάλτσα απλώνουμε μοτσαρέλα.

Έπειτα, προσθέτουμε όποιο άλλο υλικό θέλουμε (τυριά, αλλαντικά, λαχανικά κ.λ.π.).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15-20 λεπτά.

Δείτε περισσότερες συνταγές του Δημήτρη Μακρυνιώτη στο κανάλι του εδώ.