σαλάτα πεπόνι προσούτο

Πεπόνι με προσούτο και μοτσαρέλα: Η απόλυτη καλοκαιρινή, δροσερή σαλάτα

Μπορεί να λατρεύουμε το φαγητό αλλά με τόση ζέστη, δεν θέλουμε (και δεν μπορούμε) να φάμε πολύ.

Αντίθετα, προτιμούμε τα πιο ελαφριά και δροσερά σνακ που μας χορταίνουν χωρίς όμως να μας βαραίνουν.

Μια δροσερή, καλοκαιρινή σαλάτα είναι ό,τι πρέπει για το σημερινό μας γεύμα.

Και όταν αυτή περιέχει ένα καλοκαιρινό φρούτο, ακόμη καλύτερα. H σαλάτα με πεπόνι και προσούτο είναι μια υπέροχη, γκουρμέ επιλογή που μπορείς να απολαύσεις από τα καλύτερα εστιατόρια μέχρι την κουζίνα του σπιτιού σου.

Είναι πολύ απλή και εύκολη και σίγουρα θα την ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 1 γλυκό πεπόνι (στρογγυλό)
  • 12 λεπτές φέτες προσούτο
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα (150 γρ.)
  • 2 χούφτες ανάμεικτα φύλλα σαλάτας
  • 2 κουταλιές μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φύλλα βασιλικού ή δυόσμου για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το πεπόνι στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια, κόβουμε σε 12 φέτες και ξεφλουδίζουμε. Τυλίγουμε από μια φέτα προσούτο γύρω από κάθε φέτα πεπονιού.

Ρίχνουμε τα φύλλα σαλάτας πάνω σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα και βάζουμε από πάνω το πεπόνι με το προσούτο. Σπάμε την μπάλα της μοτσαρέλας σε κομματάκια και τις απλώνουμε.

Ανακατεύουμε το μπαλσάμικο με το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα φλιτζανάκι και ραντίζουμε τη σαλάτα. Την πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού ή δυόσμου.

Πανέτοιμη! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το xrysessyntages.com