Πεντανόστιμοι κουραμπιέδες με μόνο 4 υλικά
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την ωραιότερη εποχή του χρόνου.
Τα γλυκά είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της εορταστικής περιόδου και από τις κουζίνες των σπιτιών έχουν ήδη αρχίσει να ξεχυλίζουν λαχταριστές μυρωδιές από τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι πιατέλες με αυτές τις μικρές, λαχταριστές μπουκίτσες κοσμούν τις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων και των φούρνων και ομορφάινουν τα γιορτινά μας τραπέζια.
Αυτά τα παραδοσιακά γλυκίσματα φτιαγμένα από τα χεράκια της γιαγιάς είναι που περιμένουμε πώς και πώς για να νιώσουμε τη γιορτινή θαλπωρή για τα καλά. Ωστόσο, τι κι αν σου λέγαμε πως φέτος μπορείς να φτιάξεις τους δικούς σου κουραμπιέδες, με μία εύκολη συνταγή με μόνο 4 υλικά που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Μιχαηλίδης;
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- 90 γρ. ζάχαρη άχνη
- 400 γρ. βούτυρο, κρύο
- 50 γρ. αμύγδαλα ψημένα, χοντροσπασμένα
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 30″.
- Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από αυτό.
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Πλάθουμε μπαλάκια των 20-25 γρ. σε λαδόκολλα σε 2 ταψία, τα πατάμε με το δάχτυλό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 15′-20′.
- Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους βουτάμε σε μπόλικη άχνη.
- Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη.