Φωτογραφία: shutterstock

Πεντανόστιμο κέικ με γεύση τσουρέκι και υπέροχο άρωμα μαστίχας

Δεν χωράει αμφιβολία πως δύο είναι τα πιο δημοφιλή γλυκά παρασκευάσματα που θα βρούμε σε ένα ελληνικό νοικοκυριό: το κέικ και το τσουρέκι.

Τα κέικ αποτελούν μία εύκολη επιλογή για κάθε νοικοκυρά που θέλει να κάνει ένα γρήγορο γλυκό που θα έχει στην κουζίνα για πρωινό, το κολατσιό των παιδιών ή ένα κέρασμα αν περάσει κανείς για καφέ απ' το σπίτι.

Απ΄ την άλλη το τσουρέκι αποτελεί μία πιο μπελαλίδικη, αρκετά τεχνική παρασκευή, επομένως συνηθίζουμε να το αγοράζουμε παρά να το φτιάχνουμε με τα χεράκια μας.

Τι κι αν σας λέγαμε όμως πως μπορείτε να ενώσετε τα δύο αγαπημένα γλυκά σε μία πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή; Στην ιστοσελίδα xrysessyntages.gr βρήκαμε μία συνταγή για ένα εύκολο και λαχταριστό κέικ με γεύση τοσυρέκι.

Υλικά

  • 2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη ( 400 γρ.)
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (μην σας φαίνονται λίγα – κέικ γίνονται ακόμα και χωρίς καθόλου αυγά.. μην σας φαίνεται περίεργο.)
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κγ. μαχλέπι
  • 1 κγ. κακουλέ
  • Λίγη μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι ( 250 γρ.)
  • 200 γρ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσει και ν’ αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα ένα ένα τ’ αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ενώ χτυπάμε, το γιαούρτι, το μαχλέπι, το κακουλέ, την μαστίχα, και το ξύσμα.
  • Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού σε δόσεις μαζί με το αλεύρι μέχρι να τελειώσει.
  • Όταν χτυπηθούν όλ’ αυτά μαζί, βάζουμε το μίγμα σε φόρμα του κέικ βουτυρωμένη κι αλευρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Όταν το κέικ κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.
  • Τ’ αρώματά του “βγαίνουν”, όσο μένει!!
  • Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
  • Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!