Πατσαβουρόπιτα με φέτα -Η πιο εύκολη συνταγή, η γεύση της απλά δεν υπάρχει
BOVARY ⸻ 27 OCT 2022
Η Πατσαβουρόπιτα είναι μια παραδοσιακή Ελληνική τυρόπιτα, από τις πιο εύκολες που μπορούμε να φτιάξουμε γιατί δεν χρειάζονται καθόλου ειδικές ικανότητες και κόπος για να φτιαχτεί.
Όπως προκύπτει και από το όνομα εξάλλου, η πατσαβουρόπιτα δε χρειάζεται πολύ λεπτεπίλεπτο και ντελικάτο χειρισμό, επομένως πρόκειται για μια συνταγή φιλική και προς τους πιο τσαπατσούληδες από εμάς που δεν έχουμε ιδιαίτερη υπομονή στο μαγείρεμα.
Eμείς βρήκαμε μια εξαιρετικά νόστιμη και πανεύκολη συνταγή για πατσαβουρόπιτα με φέτα από την ιστοσελίδα «Κοπιάστε» η οποία είναι σίγουρο πως θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά
- 15 φύλλα κρούστας (400 γραμμάρια)
- 350 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 250 γραμμάρια χαλλούμι ή γραβιέρα, τριμμένα
- ¾ κούπας ελαιόλαδο
- 3 αυγά χτυπημένα
- ½ κούπα γάλα
- 1 κουταλιά δυόσμο τριμμένο ή 4 – 5 κουταλιές φρέσκο, ψιλοκομμένο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο Κελσίου.
- Τρίβουμε και ανακατεύουμε το δύο τυριά και τον δυόσμο μαζί.
- Αλείβουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 35 εκ., με ελαιόλαδο.
- Απλώνουμε το κάθε φύλλο και το αλείβουμε με ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε το τυρί να πάει παντού.
- Διπλώνουμε το φύλλο από τη στενή μεριά μέχρι τη μέση και το ξαναδιπλώνουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να καλύψη ξανά το άλλο μισό. Το μαζεύουμε και το βάζουμε στο ταψί, στρίβοντάς το λιγάκι.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Αφού τα βάλουμε όλα στο ταψί, τα βουρτσίζουμε ελαφρά με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Κτυπάμε τα αυγά με το πιρούνι και ανακατεύουμε μέσα το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Με ένα κουτάλι βρέχουμε όλα τα φύλλα.
- Ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.