Φωτογραφία: Shutterstock

Πατατοκεφτέδες φούρνου χωρίς αλεύρι -Καλύτεροι και από τηγανητοί, μόνο 48 θερμίδες

Τι θα έλεγες για μια συνταγή για λαχταριστές μπουκιές με μόλις 48 θερμίδες;

Φυσικά αναφερόμαστε στους πιο λαχταριστούς πατατοκεφτέδες και η συνταγή δεν έχει περιττά λάδια και αλεύρι.

Οι πατατοκεφτέδες είναι πεντανόστιμοι ωστόσο εκείνο που κάνει τη συνταγή αυτή ξεχωριστή είναι η διαδικασία ψησίματος. Γίνονται στον φούρνο και είναι ακόμη πιο νόστιμοι.

Η συνταγή είναι εύκολη και γευστική ενώ οι πατατοκεφτέδες φούρνου δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνους που τηγανίζονται.

Τη συνταγή βρήκαμε στο mrssoupe.com

Νόστιμοι πατατοκεφτέδες φούρνου

Υλικά:

  • 2 φλ. πατάτες πατημένες με το πιρούνι
  • 1 αυγό
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κ.σ. αλεύρι βρώμης
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα + 4 κ.σ. για κάλυψη
  • 1 κ.γ. μπαχαρικά της επιλογής σας
  • αλάτι και πιπέρι
  • Προαιρετικά μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Ξεκινήστε βράζοντας τις πατάτες σας σε νερό μέχρι να μαλακώσουν και να πατιούνται με το πιρούνι.

Προσωπικά τις αφήνω να βράσουν περίπου 1μιση ώρα γιατί τις προτιμώ πολύ λιωμένες. Μπορείτε να τις κόψετε και σε κομμάτια για να βράσουν πολύ πιο γρήγορα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τις πατάτες λιωμένες, το σκόρδο λιωμένο, το αυγό, το αλεύρι βρώμης, τις 2 κ.σ. παρμεζάνα και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε καλά.

Βάλτε 4 κ.σ. παρμεζάνα σε ένα ρηχό πιάτο. Φτιάξτε 12 πατατοκεφτέδες. Ρολάρετε τους κεφτέδες στην παρμεζάνα και βάλτε σε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ένα ταψί.

Ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς. Στα μισά γυρίστε τους κεφτέδες για να ξεροψηθούν και από τις δύο μεριές. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια light σως της επιλογής σας.