Πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μουστάρδα -Το καλύτερο συνοδευτικό, βγαίνουν λουκούμι
Οι πατάτες στον φούρνο με πορτοκάλι και μουστάρδα είναι το καλύτερο συνοδευτικό που θα μπορούσαν να έχουν τα ψητά κρέατα στο γιορτινό τραπέζι.
Στα γιορτινά τραπέζια η ποικιλία στα φαγητά είναι δεδομένη, ωστόσο, είναι πάντα πιο εύκολο να ετοιμάζουμε για παράδειγμα κάποιο κρέας και το συνοδευτικό του. Οι πατάτες φούρνου είναι το ιδανικότερο συνοδευτικό ενώ είναι αλήθεια πως, δύσκολα κάποιος θα αντισταθεί στην υπέροχη γεύση τους.
Η συνταγή για πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μουστάρδα είναι η καλύτερη που έχεις δοκιμάσει ποτέ αφού, θα είναι όσο πρέπει γλυκές και πικάντικες, χωρίς υπερβολές όμως, θα βγουν ζουμερές και μυρωδάτες και θα σου ζητήσουν όλοι τη συνταγή.
Η συνταγή είναι από το syntagesmamas.gr
Πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μουστάρδα
Υλικά:
- 5 πατάτες μεγάλες
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι φρέσκο
- 1 κουταλιά κοφτή μουστάρδα
- 1 κύβο ζωμό κρέατος (κότας ή βοδινό)
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο ή 1 κουταλιά ξερό
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 2/3 κούπα λάδι
Εκτέλεση:
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τις κομμένες -κυδωνάτες - πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε. *Προσοχή στο αλάτι γιατί περιέχει αρκετό και ο κύβος κρέατος.
Τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, σκορπάμε και το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μεγάλο ποτήρι βάζουμε το χυμό, το λάδι, τη μουστάρδα και κομμένο τον κύβο και το χτυπάμε στην φραπιέρα ή στο multi. Περιλούζουμε με το μείγμα τις πατάτες. Τις ψήνουμε για 1 ώρα στους 250-280 βαθμούς. Να μείνει με λίγη σάλτσα.