Παστέλι

Παστέλι με δύο υλικά, χωρίς μέλι -Το πιο απλό ever

Το παστέλι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκίσματα της ελληνικής διατροφής, γνωστό για την υψηλή διατροφική του αξία και την απλότητά του.

Φτιαγμένο συνήθως από σουσάμι και μέλι, αποτελεί εξαιρετική πηγή ενέργειας, φυτικών ινών και πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Στη σύγχρονη εκδοχή του, όμως, μπορούμε να το απολαύσουμε και με ακόμα πιο εύκολα και υγιεινά υλικά, όπως η μπανάνα, που του προσδίδει φυσική γλυκύτητα.

Αν ψάχνεις για ένα σνακ που είναι γρήγορο στην προετοιμασία, νόστιμο και παράλληλα ωφέλιμο για τον οργανισμό σου, τότε αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή! Με μόλις δύο βασικά υλικά –μπανάνα και σουσάμι– μπορείς να δημιουργήσεις ένα λαχταριστό παστέλι μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι ιδανικό για πριν την προπόνηση, καθώς προσφέρει ενέργεια, αλλά και για το γραφείο ή τις στιγμές που χρειάζεσαι κάτι γλυκό χωρίς ενοχές.

Επιπλέον, η προετοιμασία του είναι εξαιρετικά απλή και δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό ή δύσκολες τεχνικές. Μέσα σε 15 λεπτά έχεις ένα θρεπτικό σνακ έτοιμο να το απολαύσεις! Δοκίμασέ το και ανακάλυψε μια υγιεινή, φυσική και γευστική απόλαυση που θα λατρέψεις!

Yγιεινό και νόστιμο παστέλι σε μόλις 15’

Εύκολο, χρονικά ευέλικτο και θρεπτικό σνακ που μπορείς να φτιάξεις σε λίγα λεπτά!

Το απολαμβάνεις και έχεις ενέργεια ιδανικά πριν την προπόνηση αλλά αποτελεί τέλειο σνακ για το γραφείο.

Οδηγίες:

  1. Ξεφλουδίζεις μία μπανάνα σε ένα μπωλ
  2. Την πολτοποιείς καλά με ένα πιρούνι
  3. Ρίχνεις 70g σουσάμι και ανακατεύεις
  4. Σε ένα ταψί βάζεις αντικολλητικό χαρτί και απλώνεις το μείγμα
  5. Το βάζεις στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10’
  6. Έτοιμο για να το απολαύσεις!