Πασχαλινά μπισκότα

Τα πασχαλινά μπισκότα της βασίλισσας Ελισάβετ είναι έργα τέχνης -Το παλάτι μοιράστηκε τη συνταγή και οι κουζίνες «παίρνουν φωτιά»

Το Πάσχα φτάνει σιγά-σιγά, ωστόσο, φέτος θα το γιορτάσουμε μόνο στην κουζίνα μας. Τα γλυκά έχουν την τιμητική τους και για καλή μας τύχη υπάρχουν πολλές, διαφορετικές συνταγές για να δημιουργήσουμε.

Αν φέτος θέλεις κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο σου έχουμε την απόλυτη συνταγή. Αν θες να νιώσεις, λοιπόν, σαν βασίλισσα, φτιάξε πασχαλινά μπισκότα με μπαχαρικά.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram την πεντανόστιμη συνταγή των royal pastry chef.

Μάλιστα, καλεί τους χρήστες που θα την φτιάξουν, να ανεβάσουν φωτογραφίες με το hashtag #RoyalBakes!

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση του μπισκότου:

350 γρ. απλό αλεύρι

5 γρ. μαγειρική σόδα

10 γρ. τζίντζερ

5 γρ. κανέλα

125 γρ. ανάλατο βούτυρο

175 γρ. καστανή ζάχαρη

1 αυγό

60 γρ. σιρόπι

Για το γλάσο:

2 ασπράδια αυγού

600 γρ. ζάχαρη άχνη

Χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας

Πασχαλινά μπισκότα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπισκότο:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C

Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγερική σόδα και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχει υφή σαν ψίχουλο

Προσθέτουμε τη ζάχαρη

Μόλις ενωθούν όλα, προσθέτουμε το αυγό και το σιρόπι

Χτυπάμε μαζί μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη

Ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να έχει πάχος 5mm

Χρησιμοποιούμε πασχαλινά σχέδια για να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά

Ψήνουμε μέχρι τα μπισκότα να γίνουν στέρεα και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς

Για το γλάσο:

Προσθέτουμε το ασπράδι στα 600 γρ. άχνης ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα

Με κορνέ, καλύπτουμε την επιφάνεια των μπισκότων, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα

Διακοσμούμε και απολαμβάνουμε!

Καλό Πάσχα!