Λαχταριστά και αφράτα pancakes με μήλο -Η πιο spicy εκδοχή του αγαπημένου πρωινού πιάτου που αξίζει να δοκιμάσεις
Δεν υπάρχει τίποτα πιο λαχταριστό από μερικά pancakes, το ένα πάνω στο άλλο.
Αυτά τα αφράτα ζυμαράκια, που σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά και toppings, κάνουν ένα απίθανα γευστικό πρωινό είναι τα αγαπημένα όλων των foodies.
Τα pancakes δεν είναι πλέον μόνο για το Σαββατοκύριακο και το brunch.
Μπορείς να τα απολαύσεις και μέσα στην εβδομάδα, μαζί με τον παγωμένο καφέ σου.
Αν θέλεις λοιπόν να φτιάξεις στο σπίτι σου, πεντανόστιμα pancakes αλλά έχεις βαρεθεί το κλασσικό σιρόπι σφένδαμου ή και τη λιγωτική σοκολάτα και θέλεις κάτι πιο light, σου βρήκαμε την ιδανική συνταγή.
«Spiced apple pancakes» ή αλλιώς pancakes με μήλο και κανέλα.
Είναι διαφορετικά, με φρούτα και πολύ αρωματικά.
Δες τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
1 1/3 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ¼ της κούπας γάλα
4 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα (5-6 κούπες)
½ της κούπας καστανή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, 1 κουταλάκι κανέλα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Λιώνουμε δύο κουταλιές από τη βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τον κρόκο, τη βανίλια, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
Απαλά ρίχνουμε τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη 1 ½ κούπα με τα κομμένα μήλα.
Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ, χτυπάμε το ασπράδι με ένα μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές. Ρίχνουμε το ασπράδι στο μείγμα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.
Για το topping με μήλο:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μήλα, την καστανή ζάχαρη, την υπόλοιπη κανέλα και ¼ της κούπας νερό. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν και το μείγμα να είναι παχύρρευστο σαν μαρμελάδα, 10-15 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε μια κουταλιά βούτυρο και ρίχνουμε ¼ της κούπας από το μείγμα για τα pancakes. Όταν εμφανιστούν μικρές φουσκάλες, σε 1-2 λεπτά, γυρίζουμε και συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και οι 2 πλευρές.
Κάνουμε το ίδιο για όλο το μείγμα. Σερβίρουμε τα pancakes με το topping μήλου από πάνω.
Καλή απόλαυση!