Φωτογραφία: Shutterstock

Ομελέτα φούρνου με λίγα υλικά -Αντί για πίτα, γίνεται πανεύκολα και είναι πεντανόστιμη

Η ομελέτα είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα εύκολο που μπορεί να καταναλωθεί τόσο το πρωί, όσο και το μεσημέρι, σαν ένα ελαφρύ γεύμα για το γραφείο.

Αν έχετε όρεξη για φαγητό φούρνου αλλά όχι την υπομονή να ανοίξετε φύλλο για μια πίτα, μια χορταστική ομελέτα φούρνου είναι η ιδανική λύση για εσάς και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν «γέμιση» ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο.

Η παρακάτω συνταγή για ομελέτα φούρνου αποτελεί μια έξυπνη ιδέα για ένα γρήγορο και ολοκληρωμένο γεύμα αν δεν έχετε προλάβει να ετοιμάσετε φαγητό ή θέλετε να απολαύσετε ένα υγιεινό πρωινό ή μεσημεριανό.

Η πλούσια και γευστική ομελέτα με πιπεριές, γαλοπούλα και μοτσαρέλα μπορεί να σας χορτάσει και να σας χαρίσει ενέργεια. Αν ωστόσο, δεν έχετε πιπεριά ή γαλοπούλα στο ψυγείο σας, μπορείτε να ολοκληρώσετε τη συνταγή βάζοντας απλώς τυρί.

Ομελέτα φούρνου με λίγα υλικά

Υλικά

  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • ψιλοκομμένες φέτες γαλοπούλα
  • αλάτι/ πιπέρι
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρουν ένα ωραίο χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά μας, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Αφού γίνουν ένα προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, ανακατεύουμε και ενώνουμε το μείγμα με τα λαχανικά μας και τη γαλοπούλα.

Σε ένα μικρό ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα την ομελέτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά και μόλις δούμε πως παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα και μπορούμε να κόψουμε το κομμάτι βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.