Ντοματόπιτα χωρίς φύλλο: Νόστιμη και εύκολη, με υλικά που ήδη έχεις
Υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα κομμάτι πίτα μετά από μια κουραστική μέρα ή για πρωινό, ώστε να πας στο γραφείο με περισσότερη όρεξη;
Οι πίτες αποτελούν από τα πιο αγαπημένα πιάτα στην Ελλάδα και σίγουρα θα βρείτε πολλές και διάφορες παραλλαγές αν ψάξετε τις online συνταγές. Με χόρτα, σπανάκι, μανιτάρια, ντομάτες, κολοκύθι, με φύλλο ή χωρίς, οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες.
Ωστόσο, για εκείνους που δεν τους αρέσει πολύ η μαγειρική, αλλά τους αρέσει το φαγητό, την τιμητική τους έχουν οι συνταγές για πίτα που δε χρειάζονται πολύ χρόνο στην προετοιμασία τους και φτιάχνονται με υλικά που πιθανότατα να υπάρχουν ήδη στην κουζίνα τους. Μια από αυτές είναι και η συνταγή για πεντανόστιμη ντοματόπιτα χωρίς φύλλο, με λίγα υλικά, τα οποία σίγουρα έχετε ήδη.
Υλικά:
- 6-7 ντομάτες
- 3 κρεμμύδια ξερά
- 1/2 κιλό φέτα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλεύρι (όσο πάρει)
- 3 αυγά
Ετοιμασία:
- Κόβετε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τις ντομάτες
- Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το σκόρδο. Μόλις σωταριστεί καλά το σκόρδο το βγάζετε.
- Ρίχνετε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα αφήνετε στο τηγάνι μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
- Τα βγάζετε και αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
- Τα βάζετε σε μια λεκάνη και προσθέτετε τη φέτα ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνετε τα αυγά και κατόπιν το αλεύρι μέχρι να σφίξει λίγο η μάζα των υλικών.
- Σε ένα μεσαίο ταψάκι ρίχνετε λίγο λάδι και αδειάζεται το μείγμα των υλικών.
- Ψήνετε στους 180 για περίπου 1 ώρα.
Τη συνταγή ανακαλύψαμε στο cookpad.gr.