Φωτογραφία: Instagram @nob.burger
Μπέργκερ Nob
ΕΞΟΔΟΣ

NOB: Σε αυτό το μικροσκοπικό μαγαζί στο Παγκράτι δοκιμάσαμε ένα από τα πιο νόστιμα μπέργκερ της Αθήνας


O street food χάρτης της Αθήνας μπορεί να υπερηφανεύεται για ακόμη μία προσθήκη στον κόσμο του μπέργκερ και πάλι από έναν σεφ.

Ο λόγος για το NOB του σεφ Βαγγέλη Λεούση, ο οποίος μαζί με τον Πέτρο Φουστέρη επέλεξαν το Παγκράτι προκειμένου να σερβίρουν το όχι συνηθισμένο μπέργκερ τους.

Οι άκρως χαρακτηριστικές κίτρινες τέντες του στη συμβολή των οδών Ερατοσθένους και Ιωάννου Φωκιανού ξεχωρίζουν από μακριά. Το μικροσκοπικό μαγαζί με τον ξύλινο πάγκο και τις ψηλές κίτρινες καρέκλες καλωσορίζει τους λάτρεις του νόστιμου και εξαιρετικού ποιοτικά μπέργκερ.

Το μενού διαθέτει πέντε μπέργκερ: Smash cheesebuerger, wagyu beef burger, brisket, chicken buttermilk και vegetarian. Δύο σαλάτες και δύο ορεκτικά -κοτόπουλο buttermilk και μίνι bao bun. Οι πατάτες χωρίζονται σε κλασσικές και βραχάκια, που μπορούν να συμπληρωθούν με μαγιονέζα τρούφας και παρμεζάνα , τσένταρ, μπεσαμέλ, μπέικον και crispy κρεμμύδι ή με μαγιονέζα μπέικον.

Αν επιλέξετε να καθίσετε εκεί, το μπέργκερ έρχεται σε δισκάκι και μόλις το ανοίξετε σας κατακλύζουν τα αρώματα. Αφράτο ψωμί κλείνει μέσα του το wagyu Αυστραλίας, το παλαιωμένο σένταρ, πίκλα αγγούρι και την truffle mayo. Από την πρώτη μπουκιά θα δικαιώσετε τον τίτλο NOB, not ordinary burger, ενώ στη δεύτερη θα αναρωτηθείτε πώς γίνεται να μην είχατε δοκιμάσει τόσο καιρό το καλύτερο μπέργκερ της Αθήνας. Οκ, για να μην με θεωρήσετε υπερβολική ένα από τα τοπ 3 μπέργκερ της πόλης.

Δίπλα τα βραχάκια με την μαγιονέζα τρούφας έστεκαν χρυσαφένια και κρατσανιστά. Μία, δύο.. πέντε, δέκα μπουκιές πατάτες και μέσα στο μυαλό πάλευαν οι σκέψεις ποια μπουκιά να αφήσω για το τέλος. Μπέργκερ ή πατάτα; Τελικά, νίκησε το wagyu -δεν ήταν εύκολη επιλογή πιστέψτε με.

Πολύ ιδιαίτερο το brisket, του οποίου το μοσχάρι ψήνεται στον φούρνο για 12 ώρες. Εδώ, το κρέας που λιώνει στο στόμα ταίριαξε με σιρόπι σόγιας, καπνιστό τυρί, σοταρισμένο κρεμμύδι, πίκλα και καυτερή μαγιονέζα.

Όλα τα υλικά είναι χειροποίητα. Κάθε ημέρα κόβονται πατάτες, αφρατεύουν ψωμάκια, ενώνονται υλικά για τις σάλτσες. Τα μπιφτέκια ψήνονται και τοποθετούνται στην πλάκα με το «τσιρ τσιρ» την ώρα της παραγγελίας να σε κάνουν να ανυπομονείς.

Όσο πιο απλό το μπέργκερ, τόσο το καλύτερο και το NOB είναι ένα από αυτά.

Πού: Ερατοσθένους 3 & Φωκιανού 16, Παγκράτι





SHARE