Φωτογραφία: shutterstock

Νηστίσιμο ελιόψωμο -Η πιο απλή συνταγή για το πιο ακαταμάχητο σνακ

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για μοσχομυρωδάτο, πεντανόστιμο και νηστίσιμο ελιόψωμο.

Σίγουρα, όσοι από εμάς έχουμε το «μικρόβιο» της μαγειρικής και αναζητάμε εύκολους τρόπους να πετύχουμε homemade γεύσεις με χαρακτήρα, έχουμε δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά να φτιάξουμε σπιτικό ψωμί, σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές.

Αναμφισβήτητα το νόστιμο, σπιτικό ψωμί είναι ένας μικρός θρίαμβος στην κουζίνα μας και έχει άλλη γλύκα απ'το αγορασμένο από φούρνο.

Εμείς βρήκαμε μία λαχταριστή συνταγή για ένα ψωμί που λειτουργεί και ως ένα ακαταμάχητο σνακ. Ο λόγος για το πεντανόστιμο ελιόψωμο και την θρεπτική, νηστίσιμη συνταγή του σεφ Πάνου Παπαδάκη με μεθυστικές μυρωδιές που θα σας ξετρελάνουν

Το φρεσκοψημένο ελιόψωμο με αλοιφή της αρεσκείας σας είναι ο ιδανικό συνδυασμός για το απεριτίφ σας ή ένας πιο ιδιαίτερος αντικαταστάτης για την φέτα ψωμιού που θα συνοδέψει το γεύμα σας.

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι Γ.ο.χ
  • 9 γρ ξηρή μαγιά
  • 80 γρ ελαιόλαδο
  • 220 γρ νερό
  • 100 γρ ελιές σε ροδέλες
  • 1 κτγ αλάτι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 9 γρ ξηρή μαγιά, 220γρ νερό, 80 γρ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρώς
  • Μόλις αρχίσει να δένει προσθέτουμε 1 κτγ αλάτι,  100 γρ  ελιές σε ροδέλες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
  • Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα
  • Μετά από 1 ώρα και εφόσον έχει φουσκώσει κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια των 130 γρ και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σαν φυτίλι
  • Μόλις το ανοίξουμε το στριφογυρνάμε και το δίνουμε σχήμα σαν σαλίγκάρι
  • Αφού τα κάνουμε όλα τα βάζουμε σε ένα ταψι με μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για ακόμη 30-40 λεπτά
  • Μετά από 40 λεπτά τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-30 λεπτά στους 180 c.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής: