Κέικ σοκολάτας για όσους νηστεύουν

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ, έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά

Βρήκαμε την συνταγή για απίθανο κέικ σοκολάτας ζουμερό και νηστίσιμο.

Θα το φτιάξεις πανεύκολα χωρίς μίξερ και χωρίς κόπο. Αυτό το γλυκό σοκολάτας είναι ιδανικό για να το απολαύσεις με τον καφέ σου και για κάθε ώρα της ημέρας σαν σνακ.

Η συνταγή του Πέτρου Μαούνατζη είναι εξαιρετική επιλογή για όσους νηστεύουν και θέλουν κάτι γλυκό μέσα στην ημέρα τους. Αυτό το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας είναι αφράτο και ζουμερό και πάρα πολύ εύκολο! Θα το έχεις έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά.

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ, έτοιμο σε μόλις 30 λεπτά

Υλικά

  • 480γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120ml Ηλιέλαιο
  • 90γρ Κακάο
  • 300γρ Ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού Μαγειρική Σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 Βανίλια
  • 400γρ χλιαρό νερό
 Φωτογραφία από Onur/Pexels

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
Κάνουμε 1 λακκούβα ρίχνουμε το λάδι, το ξίδι, και τέλος το βραστό νερό. Ανακατεύουμε περιμετρικά με ένα κουτάλι ενσωματώνοντας τα υγρά με τα στερεά.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα του κέικ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 30 λεπτά ακριβώς. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν θα βγει στεγνό ώστε να καταλάβουμε αν ψήθηκε το κέικ και το βγάζουμε από τον φούρνο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και αφού κρυώσει το κέικ πασπαλίζουμε το κεικ.