Nηστίσιμη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο -Έτοιμη στο πι και φι
BOVARY ⸻ 05 MAR 2023
Το κολοκύθι είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα και όχι άδικα.
Είναι ένα υλικό πασπαρτού με βάση το οποίο δημιουργούνται ανάλαφρα πιάτα και μπορεί να εμπλουτίσει μια πληθώρα συνταγών. Αγαπημένο φαγητό με βάση το κολοκύθι είναι φυσικά η λαχταριστή κολοκυθόπιτα, ένα θρεπτικό πιάτο με αρωματική και πλούσια γεύση που υπόσχεται πάντα να μας χορτάσει.
Συγκεκριμένα, η συνταγή που βρήκαμε στο gossipstory.gr για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο είναι το καλύτερο πιάτο που δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα. Η εκτέλεση της είναι πανεύκολη και μέσα σε λίγα και απλά βήματα θα έχετε μία λαχταριστή πίτα που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.
Υλικά
- ½φλιτζ. ηλιόσπορος
- αλάτι, πιπέρι καγιέν
- 1½ κιλό πράσινα κολοκύθια, τριμμένα
- 2 πατάτες, τριμμένες
- 3φλιτζ. τυρί σόγιας, τριμμένη
- 1κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη
- 200γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½φλιτζ. ελαιόλαδο
- 50γραμ. φυτικό βούτυρο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30′ να στραγγίξουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Σε αντικολλητικό τηγάνι, καβουρντίζουμε τον ηλιόσπορο για περίπου 5 λεπτά.
- Τον πασπαλίζουμε με καγιέν και αλάτι και μόλις κρυώσει τον πολτοποιούμε στο multi. Ψήνουμε τα κολοκύθια για 2-3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα μαζί με όλα τα υλικά ώσπου να γίνει ένας μαλακός χυλός. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.