Νηστίσιμο και απολαυστικό κέικ λεμόνι

Η εύκολη νηστίσιμη συνταγή για πεντανόστιμο και αφράτο κέικ λεμόνι

Ένα από τα γευστικότερα κέικ είναι αναμφισβήτητα το κέικ λεμονιού. Το γλύκισμα αυτό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι μπορείς να το έχεις έτοιμο σε μόλις 40 λεπτά και σίγουρα θα το λατρέψεις.

Στην ερώτηση αν μπορείς να απολαύσεις τα αγαπημένα σου γλυκά ακόμη και σε περίοδο νηστείας η απάντηση είναι σίγουρα ναι, πόσο μάλλον αν θέλεις μια εύκολη και γρήγορη παρασκευή.

Η παρακάτω συνταγή δεν έχει αυγά, γάλα και γιαούρτι, παρ' όλα αυτά το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει αφού μιλάμε για ένα αφράτο κέικ. Ακόμη, αν είσαι vegan θα γίνει η νέα σου γλυκιά «αμαρτία».

Η συνταγή για το αφράτο νηστίσιμο κέικ λεμονιού είναι από τον Γιώργο Τσούλη.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
2 λεμόνια, χυμό και ξύσμα
2 κ.γ. ξύδι από λευκό κρασί
2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
10 κ.σ. ηλιέλαιο
480 γρ. Νερό

Προετοιμασία και Εκτέλεση:
Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα και λαδώνουμε τη φόρμα μας.

Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Έπειτα, δημιουργούμε με τα χέρια τρεις τρύπες, δύο μικρές και μια μεγάλη. Στη μία ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και Το εκχύλισμα βανίλιας, στην άλλη το ξύδι και στη μεγάλη το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με μία κουτάλα έως ότου το μείγμα να γίνει λείο.

Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο ψήνουμε για 35 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.

Μόλις το κέικ είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Έτοιμο!