Νηστίσιμη σαλάτα με φακές, χωρίς λάδι -Εύκολη συνταγή και χορταστική
Από το τραπέζι της μεγάλης Παρασκευής απουσιάζει εκτός των άλλων και το λάδι, έτσι, μια σαλάτα με φακές είναι ιδανική επιλογή για αυτή την ημέρα.
Η σαλάτα με φακές είναι εξαιρετική ιδέα αν ψάχνετε μια χορταστική αλλά συνάμα νόστιμη συνταγή που να μην σας δυσκολέψει στην εκτέλεσή της.
Μην ξεχνάτε πως τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να την φτιάξετε και εκτός νηστείας, τις ημέρες που έχουν περισσέψει φακές από την προηγούμενη ημέρα στο ψυγείο.
Τα υλικά είναι κατά βάση λαχανικά που έχουμε όλοι στο ψυγείο, ωστόσο, μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή με λαχανικά της επιλογής σας ή της εποχής, προσθέτοντας, μπρόκολο, φασόλια ή και αβοκάντο.
Νηστίσιμη σαλάτα με φακές, χωρίς λάδι
Υλικά
- 200 γρ. φακές
- 200γρ. ρύζι νυχάκι
- 2 χρωματιστές πιπεριές
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1 αγγούρι
- καλαμπόκι
- 1 καρότο τριμμένο
- αλάτι/πιπέρι
- ξίδι ή βαλσάμικο ή λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά. Μόλις πάρουν την πρώτη βράση αλλάζουμε το νερό και ξαναβράζουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά, ανάλογα την κουζίνα σας.
Για να βγει η σαλάτα μας ωραία βράζουμε τις φακές τόσο ώστε να γίνουν αλντέντε και να μην λιώσουν με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Σε μια άλλη κατσαρόλα, όσο βράζουν οι φακές, βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά, το σουρώνουμε και μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα μπολ.
Μόλις είναι έτοιμες και οι φακές τις ενσωματώνουμε με το ρύζι και ξεκινάμε κόβοντας τα λαχανικά μας. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, εκτός από το καρότο το οποίο τρίβουμε στον τρίφτη. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όσο βαλσάμικο, ξίδι ή λεμόνι επιθυμούμε, ανάλογα με τα γευστικά μας γούστα.