Κουλουράκια πορτοκαλιού

Νηστίσιμα βουτήματα πορτοκαλιού με 5 υλικά -Απίστευτη νοστιμιά

Τα γλυκά σνακ ήταν και θα είναι πάντα τα αγαπημένα μας. Ποιός, άλλωστε, μπορεί να αντισταθεί σε μία λαχταριστή γλυκιά λιχουδιά;

Ίσως από τα πιο δημοφιλή κουλουράκια στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα είναι αυτά με το πορτοκάλι, τα οποία λατρεύαμε οι περισσότεροι από εμάς ως παιδιά και συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε σήμερα με τον καφέ μας, είτε το πρωί είτε το απόγευμα, στο σπίτι ή το γραφείο.

Και μπορεί να σου φαίνονται δύσκολα και χρονοβόρα, όμως, δεν είναι καθόλου. Εμείς βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού που γίνονται εύκολα και γρήγορα και θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Και φυσικά, κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, οι ιδέες για νόστιμα εδέσματα που θα μας λύσουν τα χέρια είναι πάντα καλοδεχούμενες.

Υλικά

  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 125 ml χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 180-220 gr ζάχαρη (δείτε παρατηρήσεις)
  • Περίπου 450 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Περίπου 1 κούπα αποφλοιωμένο σουσάμι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού.
  • Τρίβουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού στο μείγμα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε χωρίς να ζυμώσουμε πολύ.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για περίπου 15 λεπτά.
  • Πλάθουμε ραβδάκια (δείτε το βίντεο) και τα κυλάμε στο σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 170 για 25-30'.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής: