Nikkei Floresta

Ο ωραιότερος κήπος με κοσμοπολίτικη αύρα στην καρδιά της Αθήνας είναι το Nikkei Floresta

Ο ωραιότερος κήπος με κοσμοπολίτικη αύρα στην καρδιά της Αθήνας είναι το Nikkei Floresta, που αυτό το καλοκαίρι είναι ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός της πόλης με εξαιρετικές γαστριμαργικές προτάσεις που συνοδεύονται με υπέροχα signature cocktails!

Το Nikkei Floresta, στη δεξαμενή στο Κολωνάκι και το φετινό καλοκαίρι υποδέχεται τους πιστούς αλλά και καινούργιους θαμώνες σε έναν υπέροχα εντυπωσιακά ανακαινισμένο χώρο με τα τραπέζια να «αγκαλιάζουν» τη μεγάλη μπάρα σε ένα σκηνικό πλημμυρισμένο από τροπικά φυτά, σαν ένα ταξίδι στα υπέροχα δάση του Αμαζονίου!

Το Nikkei Floresta έχει προσωπικότητα και δημιουργεί το δικό του θεσμό στο food and beverages, απογειώνοντας τις fusion γευστικές προτάσεις του.

Συμπληρώνοντας οκτώ χρόνια επιτυχημένης παρουσίας το Nikkei Floresta, με πολλές και σπουδαίες διακρίσεις, θα κάνει και φέτος τη διαφορά προσθέτοντας στον κατάλογό του νέα πιάτα με ακόμα πιο τολμηρούς συνδυασμούς.

Από το φετινό καλοκαίρι τα Nikkei διαφοροποιούνται σε concept καθώς θα είναι ανάλογα με τις επικείμενες συνεργασίες. Αυτό σημαίνει ότι η Νikkei κουζίνα, που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα στο Περού από Ιάπωνες μετανάστες εργάτες (σ.σ. «Nikkei» είναι η ιαπωνική ονομασία για τον μετανάστη) οι οποίοι στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν τα ντόπια υλικά χρησιμοποιώντας τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές άνοιξαν ένα καινούριο κεφάλαιο στον παγκόσμιο γαστρονομικό πολιτισμό, θα προσαρμόζεται στο χώρο, στο σημείο και στις συνεργασίες που υπάρχουν και σε άλλες που ακολουθούν.

Κάθε Nikkei θα είναι και μία έκπληξη!

Από αυτό το καλοκαίρι, το μενού στο Nikkei Floresta, υπογράφει ο Νίκος Ψηλός και τα signature cocktails η Μαίρη Ταλαιπώρου . Αξίζει να σημειωθεί πως το bar του Nikkei πρόσφατα τιμήθηκε από τα βραβεία FNL με το βραβείο ως το καλύτερο bar εστιατορίου!

Το νέο menu του Nikkei Floresta, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει: Otoro nigiri dumbling με scallop & chorizo, Ceviche bouilliabaisse με αστακό, κόκκινη γαρίδα κοιλάδας και αχινό, αγκινάρες με σος στρειδιών και crispy jamon iberico, Tacos με Rubia Galicia tartare και kimchi sauce, Nigiri wagyu Foie gras, Causa με ψητό χταπόδι και pico de galo, Lomo saltado wagyu tataki, Scallop και Yellowtail roll με jalapeno sauce, Gyoza με πάπια και κρέμα παρμεζάνας με μαύρη τρούφα, Jalapeno poppers τυλιγμένα σε guanciale, Blackcod με greipfruit miso και σαλάτα με σταμναγκάθι.

Στο Nikkei Floresta, θα υπάρχει ceviche bar με live act, όπου ο chef με την ομάδα του, θα παρουσιάζουν ξεχωριστά πιάτα nigiri, tiradido, sushi, ceviche.

Nikkei Floresta: Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι