Φωτογραφία Shutterstock

Το μυστικό στη συνταγή για να βγαίνουν πάντα ζουμερά τα μπιφτέκια

Τα μπιφτέκια ανήκουν στην κατηγορία των μαμαδίστικων φαγητών που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε με πατάτες και σαλάτα.

Θέλουμε να είναι αφράτα, μαλακά και ζουμερά που θα μας κάνουν να απολαύσουμε κάθε μπουκιά.

Αν και η διαδικασία παρασκευής τους είναι απλή και θεωρείται ένα από τα εύκολα φαγητά, είναι γεγονός πως πολλές φορές μπορεί και να μην πετύχουν. Ωστόσο υπάρχει ένα μυστικό στη συνταγή για να βγουν τα μπιφτέκια μας ζουμερά και αφράτα που αφορά το μείγμα.

Το μυστικό για να γίνουν ζουμερά τα μπιφτέκια

Υλικά:

500 γ μοσχαρίσιο 500γ χοιρινό
2 κρεμμύδια στον τρίφτη
1 σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι η μισό μισό με νοστιμιά
2 κουταλάκια ρίγανη
1κτγ γλυκό κόκκινο πιπέρι
1/3 του κουταλιού μαύρο πιπέρι
3 κουταλάκια της σούπας λάδι
ψωμί η φρυγανιά 100γρ
1/2 κτγ μουστάρδα
1/2 κτγ κύμινο
1/3 κτγ μπαχάρι τριμμένο
2 κτγ μπεκιν πάουντερ
1 κτγ ξύδι
προαιρετικό 2 αυγά

Εκτέλεση:

Το πρώτο βήμα για τη συνταγή μας είναι να πάρουμε την ψίχα από το ψωμί και να την χτυπήσουμε στον τρίφτη. Μόλις έχουν γίνει σαν φρυγανιά, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και τρίβουμε και τα κρεμμύδια.

Αφού τρίψουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια, σοτάρουμε ελάχιστα στο τηγάνι με λίγο λάδι και σκόρδο. Αυτό βοηθάει στο να μην μας ενοχλήσει το κρεμμύδι στο στομάχι ενώ ρουφάει τα υγρά και βγαίνουν οι μυρωδιές στο μπιφτέκι μας.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά και μέσα στο μπολ με τον κιμά ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το τριμμένο ψωμί, τη ρίγανη, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας. Βάζουμε στο μείγμα μας το λάδι και στο τέλος ρίχνουμε την κουταλιά μουστάρδας αλλά και το μπαλσάμικο. Πλάθουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ήρθε η στιγμή για το μυστικό της συνταγής που θα κάνει τα μπιφτέκια πιο ζουμερά. Ρίχνουμε στο μείγμα 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ. Αυτό θα βοηθήσει να φουσκώσουν τα μπιφτέκια μας, να γίνουν ζουμερά και να μην κολλήσουν στη σχάρα.

Σε δυνατή φωτιά και σε ένα σχαροτήγανο βάζουμε τα μπιφτέκια μας να ψηθούν και τα γυρίζουμε όταν αλλάξουν χρώμα. Όταν και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες, σερβίρουμε με πατάτες, ρύζι ή σαλάτα.