Μυρωδάτη και πολύχρωμη μακαρονάδα με μελιτζάνες και πιπεριές
BOVARY ⸻ 26 SEP 2022
Μια γευστική μακαρονάδα είναι αδιαμφησβήτητα το πιο αγαπημένο comfort food μικρών και μεγάλων διεθνώς.
Τα ζυμαρικά είναι εύκολα στο μαγείρεμα αλλά και ιδιαιτέρως ευέλικτα καθώς υπάρχουν αμέτρητες λαχταριστές συνταγές για ένα νόστιμο πιάτο μακαρόνια. Aναλόγως με τις ορέξεις και τις δυνατότητες του καθενός μπορεί να δημιουργήσει από το πιο απλό, οικονομικό πιάτο ως και τις πιο ιδιαίτερες, γκουρμέ συνταγές.
Ο σεφ Πάνος Παπαδάκης προτείνει μια λαχταριστή συνταγή για μια μυρωδάτη και πολύχρωμη μακαρονάδα με υλικά που πιθανότατα υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας.
Υλικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 6 ντοματίνια
- 1 μελιτζάνα
- 2 μίνι κόκκινες πιπεριές
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- αλάτι
- 250 γρ σπαγγέτι
- 200 γρ νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά
- Μαιντανός
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο ,τις μικρές κόκκινες πιπεριές και τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 λίτρα νερό να βράσει.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις μελιτζάνες και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι να μαγειρευτούν.
- Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα σπαγγέτι.
- Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κόβουμε τα ντοματίνια και τα ρίχνουμε και κείνα μέσα στο τηγάνι τα μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε μέσα τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά να ενσωματωθούν.
- Κλείνουμε την φωτιά και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.