Φωτογραφία: Shutterstock

Μπριζόλες λεμονάτες στον φούρνο, έτοιμες στο πι και φι -Το εύκολο φαγητό της τελευταίας στιγμής για την Τσικνοπέμπτη

Η ημέρα επιβάλλει στο τραπέζι μας να υπάρχει κρέας, αν όμως δεν έχετε προλάβει να κλείσετε ταβέρνα για να «τσικνίσετε», έχουμε την ιδανική λύση: μπριζόλες στον φούρνο.

Οι μπριζόλες όχι μόνο είναι ένα νόστιμο φαγητό, αλλά είναι και γρήγορο όσον αφορά την εκτέλεση της συνταγής τους.

Το μόνο χρειάζεται είναι να βάλετε τις μπριζόλες στον φούρνο με μια εύκολη και γρήγορη μαρινάδα, και θα είναι έτοιμες σε μισή ώρα.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, για μπριζόλες λεμονάτες στον φούρνο που θα ενθουσιάσει όλα τα μέλη της οικογένειας.

Μπριζόλες λεμονάτες στον φούρνο

Υλικά

  • 4 χοιρινές Μπριζόλες
  • μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνι
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι/ πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

Γεμίζουμε ένα μπολ με το λάδι μας και προσθέτουμε το λεμόνι, τη μουστάρδα το σκόρδο, αφού το έχουμε τρίψει, και τα μπαχαρικά μας. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε στις μπριζόλες μας το μείγμα κάνοντας ένα απαλό μασάζ.

Σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Στα μισά του χρόνου και αφού έχουν πάρει ένα ωραίο χρώμα τις γυρνάμε να ψηθούν και από την άλλη μεριά.

Μπορούμε να συνοδέψουμε με πατάτες, πουρέ ή και ρύζι.