Μπουγάτσα με τορτίγια αντί για φύλλο: Πανεύκολη και λαχταριστή, με κρεμώδη γέμιση
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια λαχταριστή, αφράτη και κρεμώδη μπουγάτσα με τραγανό φύλλο; Κανείς!
Είναι μια από τις παραδοσιακές πίτες με γλυκιά γεύση που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε σαν σνακ.
Είναι τέλεια το πρωί αλλά και το απόγευμα και συνοδεύει άψογα τον καφέ ή το τσάι μας.
Ψάχνοντας για την ιδανική συνταγή, βρήκαμε μια απίθανη παραλλαγή της κλασικής μπουγάτσας που μάλιστα είναι πιο light και υγιεινή.
Μας την προτείνει η Χρύσα Γιουλούντα, απίθανη food blogger, την οποία αξίζει να την ακολουθήσετε στο Instagram!
Πρόκειται για μια μπουγάτσα με τορτίγια αντί για φύλλο και porridge βρώμης για γέμιση.
Η γεύση της είναι θεϊκή και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασική μπουγάτσα, ενώ μάλιστα γίνεται και πολύ πιο εύκολα.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να την φτιάχνεις:
ΥΛΙΚΑ
- 5 κ.σ. βρώμη
- 100 ml γαλα
- 1 βανίλια με ζάχαρη (ή μια κ.γ. ζάχαρη καστανή)
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
- 1 τορτίγια ολικής
- Λίγη ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την βρώμη, την βανίλια, το ξύσμα και το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
- Μεταφέρουμε την κρέμα, την οποία έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο, στην τορτίγια και διπλώνουμε σαν φάκελο.
- Θα πρέπει να καλύψουμε την κρέμα με την τορτίγια σε όλες τις πλευρές.
- Σε τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε ελάχιστο λάδι, προσθέτουμε την «μπουγάτσα» και ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή.
- Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Καλή απόλαυση!