μπουγάτσα

Μπουγάτσα με τορτίγια αντί για φύλλο: Πανεύκολη και λαχταριστή, με κρεμώδη γέμιση

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια λαχταριστή, αφράτη και κρεμώδη μπουγάτσα με τραγανό φύλλο; Κανείς!

Είναι μια από τις παραδοσιακές πίτες με γλυκιά γεύση που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε σαν σνακ.

Είναι τέλεια το πρωί αλλά και το απόγευμα και συνοδεύει άψογα τον καφέ ή το τσάι μας.

Ψάχνοντας για την ιδανική συνταγή, βρήκαμε μια απίθανη παραλλαγή της κλασικής μπουγάτσας που μάλιστα είναι πιο light και υγιεινή.

Μας την προτείνει η Χρύσα Γιουλούντα, απίθανη food blogger, την οποία αξίζει να την ακολουθήσετε στο Instagram!

Πρόκειται για μια μπουγάτσα με τορτίγια αντί για φύλλο και porridge βρώμης για γέμιση.

Η γεύση της είναι θεϊκή και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασική μπουγάτσα, ενώ μάλιστα γίνεται και πολύ πιο εύκολα.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να την φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 5 κ.σ. βρώμη
  • 100 ml γαλα
  • 1 βανίλια με ζάχαρη (ή μια κ.γ. ζάχαρη καστανή)
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 τορτίγια ολικής
  • Λίγη ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την βρώμη, την βανίλια, το ξύσμα και το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα, την οποία έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο, στην τορτίγια και διπλώνουμε σαν φάκελο.
  • Θα πρέπει να καλύψουμε την κρέμα με την τορτίγια σε όλες τις πλευρές.
  • Σε τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε ελάχιστο λάδι, προσθέτουμε την «μπουγάτσα» και ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή.
  • Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Καλή απόλαυση!