Πεντανόστιμο μπισκότο στο τηγάνι
Μια λαχταριστή συνταγή για μπισκότο, η οποία θα σου πάρει μόλις 10 λεπτά για να την ετοιμάσεις.
Πόσες φορές ήθελα να φτιάξω σπιτικά μπισκότα και δεν το έκανα γιατί σκεφτόμουν όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας και ο χρόνος δεν μου έφτανε πάντα. Έτσι η επιλογή για μπισκότα από το φούρνο ήταν μονόδρομος.
Τα μπισκότα, ειδικά αυτή την εποχή, τα απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές και είναι το τέλειο συνοδευτικό για το τσάι. Στα μικρά παιδιά ταιριάζει απόλυτα με ένα ποτήρι γάλα κι έτσι έχεις ένα γρήγορο σνακ ή πρωινό.
Ο Τάσος Αντωνίου, μέσα από το site του Μαμά Πεινάω, έχει την τέλεια συνταγή για μπισκότο στο τηγάνι. Η συνταγή βγάζει 8 μερίδες και θα χρειαστείς μόνο 10 λεπτά για την προετοιμασία του.
Αν θέλεις να κάνεις πιο «χαρούμενο» το μπισκότο σου μπορείς να αντικαταστήσεις τα κομματάκια σοκολάτας με πολύχρωμα κουφετάκια που θα βρεις σε όλα τα super market.
Υλικά
- 8 κ.σ. βούτυρο
- ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
- ½ κούπα καστανή ζάχαρη
- 1 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά το αυγό, το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και με τη βοήθεια της σπάτουλας μεταφέρουμε προσεκτικά το μπισκότο σε μεγάλο ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί με τη σπάτουλα και προσθέτουμε την κουβερτούρα από πάνω. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.