Μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη με μόνο 3 υλικά
BOVARY ⸻ 13 FEB 2023
Τα μπισκότα είναι ίσως το μοναδικό γλυκό σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε ανά πάσα στιγμή.
Στο πρωινό, στο δρόμο για τη δουλειά, στον απογευματινό καφέ, τα μπισκότα πάντοτε ικανοποιούν τις γλυκές λιγούρες μας χωρίς να μας επιβαρύνουν. Ωστόσο, καθώς τα γλυκά σνακ δεν είναι και η πιο υγιεινή επιλογή, πολλές φορές διστάζουμε να υποκύψουμε στον πειρασμό.
Για να σας βγάλουμε από τη δύσκολη θέση, εμείς βρήκαμε την τέλεια συνταγή για τα πιο θρεπτικά και νόστιμα μπισκότα που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς τύψεις καθώς δεν έχουν αλεύρι, βούτυρο ούτε ίχνος ζάχαρης. Αντιθέτως, για να παρασκευάσετε τα νόστιμα αυτά μπισκότα θα χρειαστείτε τρία μόνο θρεπτικά, χορταστικά και πεντανόστιμα υλικά.
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι (116 γρ.) πολτοποιημένες πολύ ώριμες μπανάνες (περίπου 1 1/2 μπανάνες)
- 3 κ.σ. (48 g) φυσικό βούτυρο αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι (88 γρ.) νιφάδες βρώμης
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 177°C (350°F). Στρώστε ένα μεγάλο ταψί μπισκότων με λαδόκολλα ή στρώμα ψησίματος σιλικόνης.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τις πολτοποιημένες μπανάνες και το βούτυρο αμυγδάλου. Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά.
- Προσθέστε τη βρώμη και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθεί ομοιόμορφα και να καλυφθεί πλήρως. Η ζύμη των μπισκότων σας θα πρέπει να μοιάζει περισσότερο με παχύρρευστο υγρό μείγμα παρά με παραδοσιακή ζύμη μπισκότων.
- Χρησιμοποιήστε μια κουτάλα μπισκότων 1,5 κουταλιά της σούπας για να βγάλετε τη ζύμη μπισκότων. Απελευθερώστε τη ζύμη μπισκότων στην προετοιμασμένη λαμαρίνα ψησίματος, τοποθετώντας τις μπάλες ζύμης σε απόσταση περίπου 1,5 ίντσας μεταξύ τους.
- Χρησιμοποιήστε την παλάμη του χεριού σας ή το πίσω μέρος ενός μεταλλικού κουταλιού για να πιέσετε κάθε μπάλα ζύμης μπισκότων ώστε να σχηματίσει έναν παχύ στρογγυλό δίσκο. Αν θέλετε, λειάνετε τις πλευρές των δίσκων μπισκότων.
- Τα μπισκότα δεν θα απλωθούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γι' αυτό θέλετε να δώσετε σχήμα στα μπισκότα ανάλογα με το πώς θέλετε να είναι το τελικό προϊόν.
- Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν. Όταν τα μπισκότα είναι έτοιμα, δεν θα πρέπει να κολλάνε στο ταψί.
- Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πριν τα αφαιρέσετε από το ταψί με μια σπάτουλα για μπισκότα.