Αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας με γιαούρτι
Όσο κι αν αγαπάμε το μοσχαρίσιο κρέας, γνωρίζουμε καλά ότι δεν πρέπει να το καταναλώνουμε σε μεγάλη ποσότητα.
Πλέον, το καλό είναι ότι μπορούμε εύκολα να αντικαταστήσουμε το συγκεκριμένο κρέας με άλλα υλικά και να έχουμε ένα γευστικό αποτέλεσμα στο πιάτο μας, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα.
Αν αγαπάς τα λαχταριστά και ζουμερά μπιφτέκια αλλά θέλεις να προσέχεις και να περιορίσεις τις θερμίδες, σου έχουμε την τέλεια εναλλακτική.
Τα μπιφτέκια γαλοπούλας ανεβαίνουν πολύ σε δημοφιλία ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο. Είναι πεντανόστιμα, αφράτα και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα πρωτότυπα «αδελφάκια» τους.
Η συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου για μπιφτέκια γαλοπούλας με γιαούρτι είναι πολύ εύκολη με απλά υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας
2 καρότα, τριμμένα
1 κολοκυθάκι, τριμμένο και στυμμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
150 γρ. γιαούρτι
1 αυγό
3 φέτες ψωμί χωρίς κόρα
1/2 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/3 φλ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ψωμί σε νερό για 5 λεπτά και στύβουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά για 2 λεπτά.
Το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200C.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια με τα χέρια μας για να μην κολλήσει το μείγμα.
Τα βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι από το dimitrisskarmoutsos.gr