Μπακλαβάς σε τορτίγια, αντί για φύλλο -Το λαχταριστό και πανεύκολο γλυκό με 4 υλικά
Υπάρχει κάποιος που δεν αγαπά τα γλυκά; Μάλλον όχι!
Τα γλυκά είναι η μεγάλη μας αδυναμία και δεν το κρύβουμε. Είναι λαχταριστά, με πλούσια γεύση και πεντανόστιμα υλικά.
Ένα από τα παραδοσιακά γλυκά που λατρεύουμε είναι ο μπακλαβάς. Είναι όμως ένα μπελαλίδικο, χρονοβόρο γλυκό που δύσκολα φτιάχνουμε στο σπίτι.
Αν όμως έχεις πεθυμήσει το σιροπιαστό αυτό γλυκάκι, σου βρήκαμε την τέλεια συνταγή. Ψάχνοντας για πρωτότυπες ιδέες, πέσαμε πάνω στην πιο εύκολη, εκείνη της food blogger @supermum_of_twinboys που μας ξετρέλανε!
Μπακλαβάς σε τορτίγια με 4 μόλις υλικά! Ναι, καλά διάβασες. Γίνεται και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις και ξεκίνα αμέσως:
ΥΛΙΚΑ
- 1 τορτίγια
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. αλεσμένο φιστίκι Αιγίνης (έξτρα για το σερβίρισμα)
- 1 γεμάτη κ.σ. μέλι (έξτρα για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χωρίζεις νοητά την τορτίγια στα 3.
- Στο ένα μέρος απλώνεις το βούτυρο, στο δεύτερο το μέλι και στο τρίτο μέρος το φιστίκι.
- Διπλώνεις και ψήνεις στον φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά.
- Την βάζεις στο πιάτο, περιχύνεις με μέλι και πασπαλίζεις με το φιστίκι.
- Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις σε ένα τηγανάκι το βούτυρο με το μέλι και το φιστίκι για λίγο, μην προλάβει να καραμελώσει και στη συνέχεια να το αδειάσεις στην τορτίγια, να διπλώσεις και να την ψήσεις.
Έτοιμη! Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το supermumoftwinboys.blogspot.com