Στο Mother's Ruin στο Παγκράτι θα βρείτε σπάνια ποτά από λονδρέζικα αποστακτήρια
Πέντε φίλοι -η Nίνα, ο Γιάννης, ο Μάνος, ο Μιχάλης και ο Χρήστος- αποφάσισαν να ανοίξουν στο Παγκράτι ένα καινούργιο cozy μπαρ, το «Mother’s Ruin», βάζοντας τη δική τους πινελιά στην πολυσύχναστη πιάτσα της πόλης.
Η ονομασία είχε πρωτοχρησιμοποιηθεί στη Αγγλία τον 18ο αιώνα για να περιγράψει το τζιν. «Ήταν δύσκολες τέτοιες εποχές και πολλοί έφτιαχναν στα σπίτια τους δικά τους τζιν, χωρίς έλεγχο από το κράτος, όπως περίπου γινόταν στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική. Μάλιστα χρησιμοποιούσαν νερό από τον Τάμεση , οπότε το προϊόν δεν ήταν και τόσο καλό και προκαλούσε προβλήματα υγείας αλλά και εθισμό. Άλλωστε η εποχή είχε ονομαστεί gin craze», μας εξηγεί ο Μιχάλης που μαζί με την Nίνα έχουν ζήσει χρόνια στο Λονδίνο.
Ο χώρος είναι λιτός με μίνιμαλ γραμμές και επιρροές από την αισθητική των λονδρέζικων μπαρ, όπως μαρτυρούν οι vintage πολυθρόνες, αλλά και τα περισσότερα αντικείμενα. Στους τοίχους θα δείτε κάποια έργα του ζωγράφου Γιώργου Γιομελάκη, ενώ στο κέντρο στο ισόγειο κυριαρχεί μια επτάμετρη κόκκινη μπάρα που σε προδιαθέτει να καθίσεις και να πιεις το ποτό σου χαλαρώνοντας.
Οι μουσικές επιλογές κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα και ακολουθούν τις προτιμήσεις και των πέντε ιδιοκτητών, όποτε κάθε μέρα θα ακούσετε κάτι διαφορετικό κι όχι τόσο mainstream όσο σε άλλα μαγαζιά. Υπάρχουν, όμως, και διάφορα event με γνωστούς DJ’s, κυρίως τις Πέμπτες, τις Παρασκευές και τα Σάββατα, που στο μέλλον θα γίνονται σε πιο σταθερή βάση.
Η κάβα τώρα περιλαμβάνει μια μεγάλη με ποικιλία σε τζιν- κάποια από μικρούς παραγωγούς- όμως όλα τα ποτά τους είναι προσεγμένα. Θα βρείτε επίσης αποκλειστικά τα βραβευμένα χειροποίητα ποτά από το λονδρέζικο αποστακτήριο Mother’s Ruin που φτιάχνει τζιν, βότκα και ρούμι, εμφιαλωμένα σε καλόγουστα κεραμικά μπουκάλια.
«Είμαστε τυχεροί γατί έχουμε την αποκλειστική αντιπροσωπία. Η Νίνα κι εγώ ζούσαμε χρόνια στο Λονδίνο και είχαμε κάποιες διασυνδέσεις τις οποίες καταφέραμε να αξιοποιήσουμε. Στο συγκεκριμένο αποστακτήριο η παραγωγή είναι πολύ μικρή, πράγμα που διασφαλίζει την ποιότητα. Τα φρούτα και τα αρώματα που χρησιμοποιούν είναι εποχιακά, οπότε ανάλογα την περίοδο διαφέρουν οι γεύσεις.
Επίσης,μαζεύουν μόνοι τους βότανα και φυτά από λιβάδια που γνωρίζουν οπότε έχουν τον απόλυτο έλεγχο των προϊόντων τους, γι’ αυτό είναι πολύ εκλεκτά ποτά. Θα βρείτε τρία είδη τζιν, μια rhubarb βότκα κι ένα ρούμι με νεράντζι, ενώ ανάλογα με την εποχή βγάζουν και κάποιες έξτρα γεύσεις. Αυτό το προσπαθούμε κι εμείς στη λίστα των κοκτέιλς μας, που αλλάζει ανάλογα με την εποχή, καθώς αξιοποιούμε φρούτα και πρώτες ύλες της εκάστοτε περιόδου», μας λέει ο Μιχάλης που έχει και την επιμέλεια των συνταγών που σερβίρουν.
Το «Mother’s ruin», όμως, δεν είναι μόνο μπαρ αλλά λειτουργεί ως cafe γι’ αυτό ξεκινάει να σερβίρει από το πρωί καφέ Samba από χαρμάνι που προέρχεται από τέσσερις χώρες με πέντε ποικιλίες και είναι ισορροπημένος και γλυκόπιοτος.
Τον καφέ φίλτρου θα σας τον φτιάξει με προσοχή ο Γιάννης με καφέ που κόβεται εκείνη την στιγμή με τη μέθοδο εκχύλισης V60, στους 92 βαθμούς Κελσίου και φυσικά σε συγκεκριμένο χρόνο.
Αν πεινάτε, μπορείτε να συνοδεύσετε το ρόφημά σας με κάποια εδέσματα, κατά κύριο λόγο βιολογικές πίτες αλλά και κάποια κέικ σπιτικά που αλλάζουν καθημερινά. Την παρασκευή τους έχουν αναλάβει ειδικοί συνεργάτες στους οποίους τα παιδιά πηγαίνουν τα υλικά που θέλουν να χρησιμοποιήσουν και εκείνοι δημιουργούν τις ανάλογες γεύσεις. Μάλιστα, σιγά σιγά σκέφτονται να διευρύνουν το μενού και με κάποιες ακόμα επιλογές, ενώ, σύντομα στον χώρο θα αρχίσουν να διοργανώνονται και ειδικές ημέρες αφιερωμένες στο tasting και cupping, ενώ δεν θα λείπουν και κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ώρες λειτουργίας:
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Τετάρτη: 07:30-02:00
Πεμπτη: 07:30-02:30
Παρασκευή: 07:30-03:00
Σαββατο: 09:30-03:00
Κυριακή: 10:00-02:00
Bρυάξιδος 9, Παγκράτι, 21 6070 1280