Φωτογραφία: Shutterstock

Μοσχαράκι ψητό στην κατσαρόλα, σαν της γιαγιάς -Ζουμερό και μαλακό σαν λουκούμι

Ένα από τα πιο απολαυστικά κυριακάτικα πιάτα είναι σίγουρα το ψητό μοσχάρι κατσαρόλας.

Το μοσχαράκι είναι ένα πιάτο άμεσα συνδεδεμένο με τα οικογενειακά τραπέζια. Πλούσιο σε γεύση και με τέλεια αρώματα, δύσκολα κάποιος θα αντισταθεί σε μια παραπάνω πιρουνιά.

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας εκείνο το λαχταριστό μοσχαράκι κατσαρόλας που έφτιαχνε η γιαγιά μας κάποια μεσημέρια Κυριακής, με τη συνταγή του να αποτελεί σκέτο μυστήριο. Σήμερα η συνταγή είναι για αυτό το απολαυστικό γιαγιαδίστικο φαγητό που, όσες φορές κι αν το μαγειρέψεις, ποτέ δεν θα σου είναι αρκετό.

Με λίγα υλικά και τα μπαχαρικά να δίνουν γεύση και άρωμα, μπορείς να συνδυάσεις το μοσχαράκι με πατάτες φούρνου, σαλάτα ή και πουρέ και είναι σίγουρο πως οι καλεσμένοι σου θα μείνουν άκρως ικανοποιημένοι.

Μοσχαράκι ψητό στην κατσαρόλα, σαν της γιαγιάς -Ζουμερό και μαλακό σαν λουκούμι

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι από ποντίκι κομμένο σε κομμάτια
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 3/4 από ένα νεροπότηρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε πλατιά και βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν αυτό ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κρέας.

Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα μέχρι να σοταριστεί πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Προς το τέλος του σοταρίσματος προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί ελαφρά. Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το καλύπτουμε για λίγο με το καπάκι της κατσαρόλας να μη φύγουν τα αρώματα του κρασιού.

Σκεπάζουμε το κρέας με νερό βραστό και προσθέτουμε το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης. Το αφήνουμε να βράσει για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο με το καπάκι και προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Το αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.