Κορμός

Εύκολο μωσαϊκό με καρύδια -Πεντανόστιμο, θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Μέρα χωρίς γλυκό, είναι μια μέρα χαμένη, λένε οι απανταχού choco lovers.

Αγαπάμε τα γλυκά καθώς μας δίνουν μια υπέροχη γεύση-απόλαυση για τον ουρανίσκο μας.

Ψάχνοντας για την ιδανική συνταγή, πέσαμε πάνω σε μια υπέροχη ιδέα του Γιώργου Τσούλη για μωσαϊκό με καρύδια.

Ο γνωστός μας κορμός ή αλλιώς σαλάμι, είναι αυτό το απίθανο γλυκό που έχουμε φάει όλοι σαν παιδιά από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιάς.

Αποτελείται από σοκολάτα και μπισκότα και είναι σε ένα μακρόστενο ρολό από όπου κόβουμε μικρές φέτες και το απολαμβάνουμε.

Η συνταγή είναι πολύ απλή και γρήγορη. Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. κακάο
  • 100 γρ καρύδια, χοντροκομμένα
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 40 γρ. κονιάκ
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την άχνη, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει μια πάστα.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας για να σπάσουν.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το κακάο και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο σε μιας λαδόκολλας και τυλίγουμε σε ρολό. Εξωτερικά τυλίγουμε με μεμβράνη, στρίβοντας τις άκρες σαν καραμέλα. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε στον κορμό μας ομοιόμορφο σχήμα.
  • Μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει για 3 ώρες.
  • Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το giorgostsoulis.com