Η μοναστηριακή συνταγή για πανεύκολο εκμέκ που γίνεται αμέσως -Θεϊκό, με βελούδινη κρέμα
Το εκμέκ είναι ένα από τα γλυκά που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια και το σπίτι της γιαγιάς.
Αυτό το ανατολίτικο, δροσιστικό γλυκάκι με βελούδινη κρέμα και βάση από καταΐφι είναι ιδανικό για το καλοκαίρι.
Συνταγές και παραλλαγές του θα βρεις πολλές. Εμείς βρήκαμε μια πανεύκολη, μοναστηριακή συνταγή με λαχταριστό και φίνο αποτέλεσμα.
Δες τι υλικά θα χρειαστείς και πώς θα φτιάξεις το τέλειο αυτό γλυκό:
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό καταΐφι
1 βιτάμ
1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
7 κουταλιές γάλα
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτί φυτική κρέμα
Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
Για το σιρόπι: 5 ποτήρια νερό, 5 ποτήρια ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξαίνουμε καλά το καταΐφι και το απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταΐφι με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε στους 150C μέχρι να γίνει τραγανιστό. Το αφήνουμε να κρυώσει, το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.
Για την πρώτη κρέμα:
Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βιτάμ και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο καταΐφι.
Για την δεύτερη κρέμα:
Χτυπάμε την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο και στη συνέχεια απολαμβάνουμε!