Μηλόπιτα

Μηλόπιτα στο τηγάνι -Γίνεται εύκολα και γρήγορα και η γεύση της είναι απίθανη

Αλήθεια, έχετε δοκιμάσει ποτέ να κάνετε μηλόπιτα στο τηγάνι; 

Η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, κυρίως γιατί είναι νόστιμη και συνοδεύει ιδανικά τον καφέ ή το πρωινό σας.

Αυτό που ίσως να μην ξέρετε για την μηλόπιτα είναι ότι μπορεί να γίνει στο τηγάνι!

Ακολουθήστε την συνταγή του σεφ Πέτρου Συρίγου και θα δείτε ότι γίνεται, εύκολα και γρήγορα.

Γιατί αν έχετε μήλα, μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστές νοστιμιές που θα κάνουν το σπίτι σας να μοσχομυρίσει!

Κρατήστε σημειώσεις:

Υλικά

  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ νερό
  • 120γρ. βούτυρο μαλακό
  • 160γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 150γρ. γάλα
  • 2 μήλα πράσινα
  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι (23 εκατοστά) βάζουμε τη ζάχαρη στο κέντρο, ανοίγουμε μια μικρή λακκούβα με το δάχτυλο και εκεί πάνω βάζουμε το νερό, δεν το κουνάμε, το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα, δεν ανακατεύουμε καθόλου, όταν πάρει ξανθό χρώμα βγάζουμε απ’ το μάτι.

Χτυπάμε με ένα σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε. Προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι ενναλάξ και βάζουμε και τη βανίλια.

Κόβουμε το κάθε μήλο στα 8 και βάζουμε πάνω στην καραμέλα. Τέλος βάζουμε το μείγμα του μπολ και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Την συνταγή πήραμε από το σάιτ του σεφ Πέτρου Συρίγου.