Λαχταριστοί μελιτζανοκεφτέδες στον φούρνο -Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές δεν θέλει τηγάνι
Το καλοκαίρι και η ζέστη καλά κρατούν. Έτσι, το φαγητό μας κατά τους θερινούς μήνες θέλουμε να είναι απλό, ελαφρύ και από εκλεκτά, εποχικά προϊόντα.
Οι μελιτζάνες έχουν την τιμητική τους. Λατρεύουμε να απολαμβάνουμε πιάτα με αυτό το μωβ λαχανικό.
Οι επιλογές πολλές. Από μουσακά και ιμάμ μπαϊλντί, μέχρι απλές τηγανητές μελιτζάνες ή στον φούρνο με λίγη φέτα και ντομάτα! Όλα λαχταριστά!
Αυτή τη φορά, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για μελιτζανοκεφτέδες φούρνου, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα τηγανητά «αδελφάκια» τους.
Οι κεφτέδες από διάφορα λαχανικά είναι μια πολύ καλή και υγιεινή επιλογή, πόσο μάλλον όταν γίνονται στον φούρνο, χωρίς τηγάνι.
Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
6 φύλλα δυόσμου
λίγο μαϊντανό
1 αυγό
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 κούπα φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας baking powder
100 γρ. κεφαλοτύρι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο ακόμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στους 250C για μισή ώρα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε και βγάζουμε το εσωτερικό τους, πετώντας το φλούδα.
Βάζουμε μαζί τα ψιλοκομμένα υλικά και τις μελιτζάνες.
Σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε το αυγό και το ψωμί και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, τα βάζουμε στο μείγμα και με ένα μαχαίρι κόβουμε και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε τη φρυγανιά, το baking powder και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε ξανά.
Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα. Παίρνουμε από το μείγμα και σχηματίζουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο ταψί.
Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 200C.
Σερβίρουμε με γιαούρτι αν το επιθυμούμε.
Καλή απόλαυση!