πρωινό με μαρμελάδα φράουλα και ψωμί.

Η πιο λαχταριστή μαρμελάδα φράουλα φτιάχνεται με μόλις 3 υλικά και χωρίς ζάχαρη

Στην ερώτηση «Τι φρούτο είναι η άνοιξη;» η απάντηση είναι μονόδρομος: φράουλα. Και τι νοστιμότερο από το να φτιάξεις ένα βάζο με σπιτική μαρμελάδα φράουλα για να την απολαύσεις πάνω στο (φρυγανισμένο) ψωμί σου ή ακόμα καλύτερα με pancakes.

Μικροί μεγάλοι έχουμε συνδέσει τη μαρμελάδα φράουλα με τις παιδικές μας μνήμες, μια γλυκιά γεύση γεμάτη μυρωδιές και αρώματα.

Όταν ακόμα η συνταγή δεν περιέχει ζάχαρη την απολαμβάνεις χωρίς ενοχές. Στα plus ότι γίνεται εύκολα και δεν θα περάσεις χρόνο μέσα στην κουζίνα.

Πριν μερικά χρόνια ένας σεφ μου έδωσε τη συνταγή για μαρμελάδα, μόνο που εγώ την «πείραξα», αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με μέλι για να γίνει πιο υγιεινή.

Υλικά

900 γραμμάρια φράουλες

¼ κσ μέλι- αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις λίγο παραπάνω

χυμό από 1/4 λεμονιού –μόνο φρέσκο

3 κουταλάκια ξύσμα από λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάς πλένοντας πολύ καλά τις φράουλες και αφαιρώντας τα κοτσάνια τους. Τις κόβεις σε μικρά κομματάκια, τις βάζεις μέσα σε μια κατσαρόλα και αρχίζεις να τις πολτοποιείς με το χέρια για να έχει κομματάκια φράουλας. Προσθέτεις το μέλι και το ξύσμα λεμονιού και αφήνεις το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύεις με τη σπάτουλα μέχρι το μείγμα να πήξει. Λίγο πριν τη βγάλεις πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε πολύ καλά. Μόλις η μαρμελάδα κρυώσει τη βάζεις σε γυάλινο βάζο.