Συνταγή για μανιταρόπιτα -Με ένα υλικό έκπληξη που απογειώνει τη γεύση
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια μανιταρόπιτα;
Λαχταριστή και με γευστική γέμιση, η μανιταρόπιτα είναι σίγουρα μια από τις πίτες που μικροί και μεγάλοι, λατρεύουν ενώ το τραγανό φύλλο είναι ακόμη ένας από τους λόγους που έχει ασυναγώνιστη γεύση.
Η συνταγή για τη μανιταρόπιτα είναι εύκολη και γρήγορη, απλώς θα τσιγαρίσετε τα υλικά της γέμισης και θα αρωματίσετε με τα μπαχαρικά σας.
Θα χρειαστείτε για τη συνταγή χωριάτικο φύλλο, 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σκόρδο, πιπεριές, μισό κιλό λευκά μανιτάρια και φέτα.
Δείτε τη συνταγή για τη μανιταρόπιτα
Υλικά
- Χωριάτικο φύλλο
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 πράσινες πιπεριές
- μισό κιλό λευκά μανιτάρια
- 200 γρ. φέτα
- ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι/ πιπέρι/ ρίγανη
- 1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει το λάδι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μας κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Αφού μαλακώσουν και αρχίσουν να παίρνουν χρώμα σβήνουμε με ένα σφηνάκι λευκό κρασί και ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο.
Αποσύρουμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και στον ζωμό ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Αφού τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και αφού έχουν «πιει» τα ζουμιά τους ξανα προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Μέσα στα λαχανικά προσθέτουμε θρυμματισμένη τη φέτα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα ταψί λαδώνουμε ελαφρώς τον πάτο και τα τοιχώματα και ξεκινάμε προσθέτοντας 4 φύλλα για τη βάση. Λαδώνουμε ελαφρώς κάθε φύλλο ξεχωριστά και προσθέτουμε τη γέμιση. Προσοχή, αν το μείγμα μας έχει πολλά υγρά φροντίζουμε να το αδειάσουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.
Διπλώνουμε τα φύλλα ολόγυρα στα τοιχώματα και πριν ψήσουμε περνάμε με ένα πινέλο τον κρόκο του αυγού. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στον αέρα και τους 180, μέχρι να ψηθεί η πίτα μας και να γίνει τραγανό και γυαλιστερό το φύλλο.