Mανιτάρια πλευρώτους στον φούρνο με πατάτες
Τα ψητά στον φούρνο θυμίζουν οικογενειακό τραπέζι καθώς είναι αυτό που λέμε «μαμαδίστικο» φαγητό.
Αν όμως είσαι σε φάση αποτοξίνωσης από το πολύ κρέας, υπάρχει τρόπος να το αντικαταστήσεις χωρίς να χάσεις σε γεύση και απόλαυση.
Τα μανιτάρια μπορούν άνετα να αντικαταστήσουν το κρέας σε πολλά πιάτα. Είναι πεντανόστιμα και είναι ιδανική επιλογή για τους vegan αλλά και όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Μια απίθανη συνταγή που δοκιμάσαμε και την προτείνουμε είναι ψητά μανιτάρια πλευρώτους με πατάτες.
Το λαχταριστό πιάτο είναι πολύ απλό και γρήγορο και μπορεί άνετα να αντικαταστήσει το ψητό κρέας.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
6 πατάτες
1 κούπα ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. δεντρολίβανο
2 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.γ. κάρι
Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, τη μουστάρδα, το κάρι και το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να δέσουν.
Σε ένα μέτριο ταψί βάζουμε τις πατάτες χοντροκομμένες και από πάνω απλώνουμε τα μανιτάρια. Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα που έχουμε προετοιμάσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα.
Καλή όρεξη!