Γεμιστά μανιτάρια με 4 τυριά -Η συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου για θεσπέσιο ορεκτικό
Σε ένα τραπέζι, τα ορεκτικά είναι εξίσου σημαντικά με το κυρίως πιάτο. Ίσως και πιο σημαντικά, σε κάποιες περιπτώσεις.
Τα μικρά, εκλεκτά εδέσματα που βγαίνουν πρώτα στο τραπέζι, μάς δίνουν μια πρώτη, λαχταριστή γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Δεν είναι τυχαίο που τα λατρεύουμε και πολλές φορές επιλέγουμε πολλά ορεκτικά «για τη μέση» και όχι κυρίως γεύμα.
Αν είσαι φαν των μανιταριών, σου βρήκαμε το τέλειο ορεκτικό. Δοκιμάσαμε τα γεμιστά μανιτάρια με τυρί του Δημήτρη Σκαρμούτσου και ξετρελαθήκαμε.
Είναι πεντανόστιμα είναι η συνταγή είναι αρκετά απλή.
Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
12 μανιτάρια baby bella (μεσαία, 5 εκ. διάμετρο το καθένα)
½ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι σπανάκι, χοντροκομμένο
½ φλιτζάνι τυρί ρικότα
¼ φλιτζάνι κρέμα τυριού, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μοτσαρέλα, τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Αφαιρούμε τον κορμό των μανιταριών και βάζουμε τους κορμούς και τα καπέλα στην άκρη.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε τα καπέλα των μανιταριών, με την κορυφή τους να κοιτάζει προς το ταψί. Ψήνουμε για 12-14 λεπτά.
Όσο ψήνονται, ψιλοκόβουμε τους κορμούς των μανιταριών. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τους ψιλοκομμένους κορμούς και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν, για δύο λεπτά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε στο μάτι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μέτριο μπολ, βάζουμε τη ρικότα, την κρέμα τυριού, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά.
Απλώνουμε ίδια ποσότητα μείγματος μέσα στα καπέλα των μανιταριών.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τη σκόνη σκόρδου και πασπαλίζουμε κάθε μανιτάρι.
Ψήνουμε τα μανιτάρια στο φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κορυφή τους.
Έτοιμα! Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το dimitrisskarmoutsos.gr