Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με κρέμα και σοκολάτα -Χωρίς αυγά, πανεύκολο και πεντανόστιμο
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου;
Το μαμαδίστικο γλυκό με κρέμα και σοκολάτα είναι πάντα η καλύτερη -και ευκολότερη – λύση ώστε να υπάρχει ένα λαχταριστό γλυκό στο ψυγείο για τις «ώρες έκτακτης ανάγκης».
Ο συνδυασμός σοκολάτας και βανίλιας είναι πάντα εγγυημένος, δύο γεύσεις που ταιριάζουν τέλεια η μια με την άλλη ενώ τα μπισκότα της βάσης του γλυκού έρχονται να απογειώσουν κάθε μπουκιά με την τραγανή υφή τους και την ουδέτερη γλυκιά γεύση τους.
Η συνταγή είναι από την Eleni Chondrogianni
Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με κρέμα και σοκολάτα -Χωρίς αυγά, πανεύκολο και πεντανόστιμο
Υλικά
Για τις κρέμες
- 1 1/2 λίτρο γάλα
- 120γρ κορν φλάουρ
- 220 γρ ζάχαρη
- 125γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Για το γλυκό
- 150ml γάλα
- 35-38 μπισκότα πτι μπερ
- 400γρ κρέμα γάλακτος 35%
- 4 κουτ σούπας ζάχαρη άχνη
- τρούφα
Εκτέλεση
Για τις κρέμες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με την ζάχαρη και το κορν φλάουρ . Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια τα βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Σε ένα μπέν μαρι λιώνουμε την σοκολάτα. Χωρίζουμε τις κρέμες σε δυο μέρη. Ρίχνουμε την σοκολάτα μέσα στο ένα μέρος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σοκολατένια. Σκεπάζουμε τις κρέμες με μια μεμβράνη.
Για το στήσιμο
Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα αρχίζουμε να τα στρώνουμε σε ένα ταψί 39×24 εκατ. και κάνουμε δυο στρώσεις από μπισκότα. Βάζουμε την κρέμα βανίλια από πάνω και στρώνουμε με μια μαριζ να πάει πάντου. Καλύπτουμε ξανά με μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα και τέλος στρώνουμε την κρέμα σοκολάτα. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.
Βάζουμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την άχνη. Χτυπάμε μέχρι να σχηματίσει κορυφές. Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ και αφού εχει κρυώσει το γλυκό γαρνίρουμε από πάνω. Στη συνέχεια ρίχνουμε τρούφα σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.