Μαλακά μουστοκούλουρα

Μαλακά, σπιτικά μουστοκούλουρα -Η πεντανόστιμη συνταγή της Ντίνας Νικολάου για το απόλυτο σνακ της εποχής

Είναι η εποχή που μαζεύουμε το μούστο για να γίνει κρασί αλλά το χρησιμοποιούμε και στην παρασκευή λαχταριστών γλυκών, όπως η μουσταλευριά και τα μουστοκούλουρα.

Ο χυμός του σταφυλιού είναι γλυκός και ταιριάζει απόλυτα στα επιδόρπια και στα σνακ.

Τα μουστοκούλουρα είναι λαχταριστά, μαλακά, γεμάτα γεύση και άρωμα. Στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε πολλά, ωστόσο, τα σπιτικά είναι πάντα καλύτερα.

Αν θες φέτος να φτιάξεις τα δικά σου μουστοκούλουρα στο σπίτι, σου έχουμε την τέλεια συνταγή από τη Ντίνα Νικολάου. Δεν είναι δύσκολη και τα υλικά είναι απλά.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και πώς θα φτιάξεις τα πεντανόστιμα κουλουράκια:

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μούστος
200 γρ. ηλιέλαιο (ή ελαφρύ ελαιόλαδο)
400 γρ. νερό
15 γρ. σόδα (σκόνη)
15 γρ. αμμωνία
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα (σκόνη)
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη)
1.000-1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το νερό και τον μούστο και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σόδα και την αμμωνία και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.

Ρίχνουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική με λαδωμένη υφή.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Κόβουμε σε κομμάτια βάρους 50 γρ. και τα πλάθουμε σε χονδρά στρογγυλά κουλούρια, στο κλασικό σχήμα του μουστοκούλουρου.

Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα, αφήνοντας μεταξύ τους 2 εκ. απόσταση.

Σκεπάζουμε το ταψί με ένα άλλο ταψί χωρίς να ακουμπά στα κουλούρια και το βάζουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου.

Ψήνουμε για 15 -20 λεπτά και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε μια σχάρα.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το dinanikolaou.gr