Φωτογραφία: shutterstock

Μαγιονέζα light με μόλις 3 υλικά -Πανεύκολη εκτέλεση

Δεν χωράει αμφιβολία πως η μαγιονέζα είναι μία από τις νοστιμότερες σως που χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε πληθώρα φαγητών και μεζέδων.

Όπως οτιδήποτε σπιτικό, έτσι κι η μαγιονέζα έχει πολύ πιο πλούσια γεύση όταν είναι χειροποίητη, φτιαγμένη με φρέσκα υλικά. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς όσο να ναι τείνουμε να αποφεύγουμε τη διαδικασία καθώς η εκτέλεση της είναι ιδιαίτερα μπελαλίδικη και απαιτεί πολύ συγκεκριμένη τεχνική.

Όλοι όσοι έχουμε προσπαθήσει να φτιάξουμε την αγαπημένη σως έχουμε αντιμετωπίσει την απογοήτευση της «κομμένης» μαγιονέζας που δεν σώζεται. Τι κι αν σας λέγαμε όμως πως βρήκαμε μια συνταγή για μαγιονέζα με εγγυημένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Και σα να μην την έκανε αυτό αρκετά ελκυστική, η συγκεκριμένη συνταγή είναι χαμηλή σε λιπαρά και χρειάζεται μόλις 3 υλικά.

Συστατικά

  • 2 αυγά βραστά
  • Xυμός μισού λεμονιού
  • 150 γρ. ελληνικό γιαούρτι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε τα βραστά αυγά με το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και το αλάτι.
  2. Αν προτιμάτε μια πιο κρεμώδη υφή, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σπορέλαιο.

Tip: Αν θέλετε να δώσετε στη μαγιονέζα σας ένα πιο κίτρινο χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα κουρκουμά.

Βίντεο εκτέλεσης συνταγής: