Τρώμε brunch δίπλα στη θάλασσα: 3+1 μαγαζιά που θα σας κάνουν να νιώσετε ότι πήγατε διακοπές
Το brunch αποτελεί συνήθεια του σαββατοκύριακου, όπου φίλοι συγκεντρώνονται γύρω από ένα τραπέζι και μεταξύ καγιανά και προζυμένιο ψωμιού με γαλοπούλα τρούφας και μοτσαρέλα, λένε τα νέα της εβδομάδας.
Τώρα που οι ημέρες γίνονται πιο ζεστές κατεβαίνουμε προς τα νότια προκειμένου να απολαύσουμε το brunch μας δίπλα στη θάλασσα ή έστω αντικρίζοντάς την. Βρήκαμε τα πιο ωραία σποτ της πόλης και σας τα προτείνουμε για τις ημέρες που έρχονται.
Beefbar
Το all time classic brunch του Beefbar στο εμβληματικό Four Seasons Astir Palace στη Βουλιαγμένη σερβίρει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και ιδιαίτερα brunch της πόλης. Οι food lovers το αποθεώνουν, καθώς ξετυλίγει μια γαστρονομική φιλοσοφία που βασίζεται στη γεύση και τα εξαιρετικά υλικά.
Κάτω από τα πεύκα με το γαλάζιο του Σαρωνικού μπροστά στα μάτια μας απολαμβάνουμε κοκτέιλ και αυγά σε διάφορες παραλλαγές, όπως τα Pearls & Eggs, κρεμώδη scrambled eggs με χαβιάρι Oscietra και τα νόστιμα Lobster Florentine, αυγά ποσέ σε English muffins και champagne sabayon.
Το μενού πληθωρικό, διαθέτοντας πιάτα με κρέας, ψάρι αλλά και plant based. Ανάμεσα στα πιάτα φιγουράρει το δημοφιλές πιάτο του dinner menu Kobe Gyros, αλλά και εκλεκτές κοπές.
For Seasons Astir Palace, Βουλιαγμένη
Sofi’s
Παραμένουμε στη Βουλιαγμένη και το καλοκαιρινό της vibe, αλλά αυτή τη φορά τρώμε brunch στο Sofi’s. Κατάλευκο με μια ροζ βουκαμβίλια να κρέμεται πλούσια, στολίζοντας τον χώρο, αυτό το μικρό μαγαζί, «αδελφάκι» του Όβεν ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή.
Έτσι, άρχισε να γίνεται σημείο συνάντησης κατοίκων των βορείων προαστίων και παιδιών του κέντρου που το είδαν στα social media και έσπευσαν.
Στο Sofi’s γευόμαστε σάντουιτς με κάθε λογής υλικά μέσα, healthy επιλογές, αλλά και πεντανόστιμα γλυκά. Ξεκινάμε με ένα πλούσιο New York σάντουιτς, όπου scrambled eggs, τα λιωμένα τυριά και το μπέικον ξεχειλίζουν αλλά και country plate με αυγό, σε όποια μορφή το επιθυμείτε, με γραβιέρα Νάξου και προζυμένιο ψωμάκι.
Ερμού 1, Βουλιαγμένη
Ark
Εδώ και χρόνια, το Ark αποτελεί έναν από τους κλασσικούς προορισμούς της Γλυφάδας, όπου ξέρουμε ότι θα χαρούμε την ημέρα μας. Το σκηνικό μοιάζει βγαλμένο από ταινία εποχής: Η σάλα ανοίγεται μπροστά στα μάτια μας και τα μεγάλα παράθυρα αποκαλύπτουν το γαλάζιο της θάλασσας. Το πιάνο δεσπόζει στον χώρο, που κυριαρχούν τα φυσικά υλικά και τα λουλούδια προσδίδουν το απαραίτητο χρώμα.
Το μενού του brunch αναδεικνύει τις μεσογειακές γεύσεις και τις ελληνικές πρώτες ύλες. Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης με την ομάδα του εμπνέονται από περιοχές της Ελλάδας και δημιουργούν πιάτα που ενώνουν την παράδοση με το σύγχρονο.
Στο Ark, τρώμε αναμφισβήτητα τις αλμυρές πίτες και το πεϊνιρλί στον ξυλόφουρνο με ποντιακό τυρί Γαΐς, σουτζούκι ελαφρώς πικάντικο και αυγό, ενώ από το τραπέζι δεν λείπει η λεπτή χανιώπιτα γεμιστή με ξυνομυζήθρα, με παγωτό κανέλλα και γλυκό κολοκύθα.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, το Ark τιμήθηκε για ακόμη μια χρονιά με βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα
Ιστιοπλοϊκός
Στο Μικρολίμανο σε μία από τις ωραιότερες γωνιές, ο Ιστιοπλοϊκός πρωταγωνιστεί στον χάρτη εξόδου του Πειραιά. Περνώντας το δρομάκι και ανεβαίνοντας τα σκαλιά, μπαίνουμε στον ανανεωμένο χώρο του all day καφέ-εστιατορίου που θυμίζει κρουαζιερόπλοιο. Η τζαμαρία δεξιά και αριστερά καδράρει τη θάλασσα και τα σκάφη που κουνιούνται στους ρυθμούς της.
Το μενού του brunch ευχαριστεί κάθε επισκέπτη, καθώς περιλαμβάνει χορταστικά πιάτα αλλά και πιο ελαφριά για όσους δεν επιθυμούν να ξεφύγουν από το πρόγραμμά τους.
Εδώ, απολαμβάνουμε κλασσικά και αγαπημένα brunch πιάτα, όπως αβοκάντο τοστ, bagel με σολομό και τυρί ανεβατό, αλλά και club sandwich με φρέσκιες τηγανιτές πατάτες.
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς