Λευκό γλυκό ψυγείου χωρίς μίξερ -Πανεύκολη εκτέλεση σε 10'
BOVARY ⸻ 09 JUN 2023
Ο καιρός έχει αρχίσει αν ανοίγει, και εν όψει του καλοκαιριού όλοι μας αναζητούμε συνταγές για λαχταριστά, δροσερά πιάτα.
Συγκεκριμένα, μία συνταγή για ένα ελαφρύ και νόστιμο καλοκαιρινό γλυκάκι πιάνει πάντα τόπο. Συνεπώς, τα γλυκά ψυγείου είναι η ιδανική λύση για να ικανοποιήσουμε τις γλυκές μας λιγούρες όταν πιάνουν οι ζέστες, ενώ συγχρόνως η παρασκευή τους είναι εύκολη και γρήγορη!
Με μία στρώση μπισκότου και μία πανεύκολη κρέμα μπορούμε να στήσουμε ένα ωραίο γλυκό ψυγείου στο πι και φι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Λαχταριστό και αφράτο, συνδυάζει την ανάλαφρη υφή της κρέμας και την τραγανότητα του μπισκότου με την αρωματική γεύση του ινδοκάρυδου δημιουργώντας την τέλεια ισορροπία, χωρίς να μας λιγώνει.
Υλικά
- 150 γρ πτι μπερ
- 75 γρ λιωμένο βούτυρο
- 400 γρ κρέμα τυρί
- 75 γρ γιαούρτι
- 200 γρ λευκή κουβερτούρα
- 75 γρ. ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τοποθετούμε σε μία στρογγυλή φόρμα 20 εκ.
- Πιέζουμε το μπισκότο με τον πάτο ενός ποτηριού για να γίνει ομοιόμορφη η βάση.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την κρέμα τυρί και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Ψιλοκόβουμε μία λευκή κουβερτούρα, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα στο μείγμα της κρέμας.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.