Λαχταριστό κέικ ψυγείου με ροδάκινα -Δεν χρειάζεται μίξερ, είναι ζουμερό και δροσιστικό
Ένα κέικ έχει πάντα θέση στο τραπέζι της κουζίνας, ανεξάρτητα με την εποχή.
Στην προκειμένη περίπτωση, ένα λαχταριστό κέικ ψυγείου, όσο πρέπει ζουμερό και δροσερό, μας «κέρδισε» και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει όποιον κι αν το δοκιμάσει.
Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε τη συνταγή της Emily Vagia, και το κέικ ψυγείου με ροδάκινα, εκτός από πεντανόστιμο είναι και πανεύκολο. Δεν χρειάζεται μίξερ και τα βασικά υλικά που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ελαιόλαδο, ροδάκινα, αλεύρι, ελαιόλαδο, υποκατάστατο ζάχαρης, αυγά και βανίλια.
Λαχταριστό κέικ ψυγείο με ροδάκινα -Δεν χρειάζεται μίξερ, είναι ζουμερό και τέλειο
Δείτε παρακάτω τη συνταγή για το κέικ ψυγείου με ροδάκινα:
Υλικά
- 134 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης της επιλογής σας (ζάχαρη καρύδας κ.α)
- 1 ολόκληρο αυγό + 1 κρόκο
- 1 κ.γ. βανίλια
- 57 γρ. ελαιόλαδο
- 68 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 κ.σ. φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό
- 6 μικρά ροδάκινα χωρίς τη φλούδα ψιλοκομμένα
**Άχνη για το σερβίρισμα ή παγωτό βανίλια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα αυγά με το υποκατάστατο ζάχαρης. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό, ανακατεύουμε και πρόσθεσε το αλεύρι. .
Ρίχνουμε μέσα τα ροδάκινα και μεταφέρουμε στο ταψάκι. Το κέικ δεν θα φουσκώσει ιδιαίτερα. Έτσι, σε όσο πιο μεγάλο ταψάκι το βάλουμε τόσο πιο λεπτό θα βγει. Ψήνουμε για 50 με 55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Μόλις κρυώσει κόβουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
Διατηρείται στο ψυγείο και μπορούμε να σερβίρουμε με άχνη και παγωτό βανίλια.