Φωτογραφία: shutterstock

Λαχταριστές μελιτζάνες φούρνου με τυρί και ντομάτα

Είναι ευρέως γνωστό πως η μελιτζάνα είναι μία από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της ελληνικής γαστρονομίας.

Στη χώρα μας συνηθίζουμε να απολαμβάνουμε το αγαπημένο ζαρζαβατικό σε διάφορες παραλλαγές, αντλώντας συχνά έμπνευση από την νόστιμη ιταλική κουζίνα που προσφέρει πληθώρα συνταγών με βάση τη μελιτζάνα.

Ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά πιάτα -και δικαίως- είναι οι μελιτζάνες στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα και μοτσαρέλα που λιώνει στο στόμα. Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν συνδέσει το συγκεκριμένο φαγητό με τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου, η αλήθεια είναι όμως πως είναι ιδανικό και για ένα χειμερινό γεύμα.

Εμείς βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr μία εύκολη συνταγή για μελιτζάνες φούρνου με μοτσαρέλα και τομάτα που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι.

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες
  • 1 ντομάτα
  • Μοτσαρέλα
  • σκόνη σκόρδου
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • μικρό ταψάκι

Εκτέλεση

  • Κόψτε τη μελιτζάνα σε σχετικά χοντρές φέτες. Προσθέστε αλάτι και αφήστε για 2 ώρες για να απελευθερωθεί ο πικρός χυμός.
  • Στη συνέχεια στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Στρώνουμε ένα ταψί σε χαρτί ψησίματος. Λαδώνουμε με ελαιόλαδο.
  • Στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες στο ταψί. Πασπαλίστε με λίγη σκόνη σκόρδου. Βάλτε φέτες ντομάτας από πάνω, μοτσαρέλα πάνω τους.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο.
  • Ακολουθεί μια δεύτερη σειρά μελιτζάνας και από πάνω μόνο φέτες μοτσαρέλα.
  • Επιστρέφουμε στο φούρνο για 5-10 λεπτά και τέλος ενεργοποιούμε μόνο το πάνω μέρος για να ψηθεί από πάνω.