Φωτογραφία: shutterstock

Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι -Πανεύκολη, κάθε μπουκιά είναι όνειρο

Η σοκολατόπιτα είναι ίσως η μεγαλύτερη ένοχη απόλαυση όλων μας.

Δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς σε ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό, ωστόσο πολλοί από εμάς δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας «παρασπονδίες» όσον αφορά τη διατροφή μας και την κατανάλωση ζάχαρης.

Γι' αυτό κι εμείς βρήκαμε στην ιστοσελίδα e-suntages.gr μία λαχταριστή συνταγή για το πιο θρεπτικό, ελαφρύ και νόστιμο σοκολατογλυκό ψυγείου με μπανάνα και ξηρούς καρπούς. Χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και γάλα μπορείτε εύκολα και οικονομικά να φτιάξετε την πιο γευστική σοκολατόπιτα ψυγείου την οποία θα απολαύσετε χωρίς ενοχές.

Εάν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεση σας αλλά θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό που θα απολαύσετε αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

Yλικά

Για την κρούστα:

  • 1φλ. αμύγδαλα
  • 2κ. σούπας μέλι
  • 2κ. σούπας λάδι καρύδας

Για τη γέμιση:

  • 5 μπανάνες
  • 1φλ. γάλα καρύδας
  • 1/2φλ. σκόνη κακάο
  • 1κ. γλυκού βανίλια

Εκτέλεση

  • Καβούρδισε τα αμύγδαλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Τοποθέτησε τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με το λάδι και το μέλι.
  • Χτύπησε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Άπλωσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες σε μια πιατέλα για τάρτα 20εκ. και πίεσε την κρούστα στον πάτο.
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πρόσθεσε τα συστατικά της γέμισης.
  • Χτύπησε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
  • Ρίξε την κρέμα πάνω από την κρούστα και τοποθέτησε την πιατέλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Χώρισε την σοκολατόπιτα σε 8 κομμάτια.