Το Insider αποκαλύπτει την πιο λαχταριστή συνταγή για ελληνικό κριθαράκι

Το Insider αποκαλύπτει την πιο λαχταριστή γιαγιαδίστικη συνταγή για ελληνικό κριθαράκι

Ένα από τα πιάτα που κάνουν θραύση στην ελληνική κουζίνα είναι χωρίς καμιά αμφιβολία το κριθαράκι.

Σε κάθε παραλλαγή του, το κριθαράκι είναι λαχταριστό και αποτελεί ένα από τα ευκολότερα πιάτα που μπορεί κανείς να φτιάξει σε ελάχιστο χρόνο έχοντας το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.

Στην προκειμένη περίπτωση, η συνταγή για το κοκκινιστό κριθαράκι, έρχεται από το Insider, όπου μια γυναίκα με ελληνοκυπριακές ρίζες, η Χλόη, αποκαλύπτει τη συνταγή της γιαγιάς της για το πιο εύκολο και νόστιμο κριθαράκι.

Όπως αποκαλύπτει η ίδια, η γιαγιά της η Χλόη είχε ταλέντο στη μαγειρική και έφτιαχνε πάντα τα πιο νόστιμα ελληνοκυπριακά πιάτα, ωστόσο το κριθαράκι της είναι ένα από τα φαγητά που μαγειρεύει και η ίδια συχνά μιας και γίνεται στο λεπτό και δεν χρειάζεται πολλά υλικά.

«Το Κριθαράκι είναι δημοφιλές στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπου περνούσα τα καλοκαίρια ως παιδί επισκεπτόμενη τους παππούδες μου και μπορεί να φτιαχτεί με πολλούς τρόπου, η εκδοχή χωρίς πολλά υλικά όμως είναι το μόνο που χρειάζομαι όταν λαχταρώ μια γεύση από την πατρίδα μου ενώ είναι έτοιμη σε 20 λεπτά» λέει χαρακτηριστικά στο Insider.

«Μεγαλώνοντας, η μαμά μου και η γιαγιά μου με έμαθαν πώς να φτιάχνω πολλά ελληνοκυπριακά πιάτα. Τώρα ζούμε σε τρεις χώρες, οπότε μπαίνω κατευθείαν στην κουζίνα όταν μου λείπουν ιδιαίτερα.»

Το Insider αποκαλύπτει την πιο λαχταριστή συνταγή για ελληνικό κριθαράκι και η συνταγή είναι πανεύκολη

Για περίπου έξι μερίδες από το κριθαράκι της γιαγιάς, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

  • 1 κονσέρβα ντομάτας με μικρούς κύβους
  • 2 φλιτζάνια κριθαράκι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου ή 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου (αν είστε χορτοφάγος, αντικαταστήστε με ζωμό λαχανικών ή ζωμό)
  • Αλάτι (θα το προσθέσετε καθώς προχωράτε, για γεύση)

Για την εκτέλεση βήμα -βήμα:

Αρχικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε όσο λάδι χρειάζεται για να καλύψουμε τον πάτο του τηγανιού. Ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Μην αφήσετε το κριθαράκι να καθίσει στο λάδι για πολλή ώρα, γιατί μπορεί να κολλήσει στον πάτο του τηγανιού.

Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι όλα το κριθαράκι να έχει μια γυαλάδα. Στη συνέχεια, ρίξτε τις κονσέρβες ντομάτας στο τηγάνι. Γεμίστε το δοχείο με νερό και ρίξτε το στο τηγάνι και, στη συνέχεια, κάντε το ξανά. Προσθέτουμε ζωμό κοτόπουλου και λίγο αλάτι στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στα 12 λεπτά, εάν τα ζυμαρικά είναι al dente, αφήστε για ακόμη 3 λεπτά.

Όταν το κριθαράκι μας είναι έτοιμο, το σερβίρουμε αμέσως, ή αν έχει απομείνει νερό αφήστε το να καθίσει για μερικά λεπτά με το καπάκι ανοιχτό να το απορροφήσετε.