Clam chowder

Clam chowder: Συνταγή για σούπα θαλασσινών

Οι σούπες τον χειμώνα είναι must. Τώρα, ειδικά, που αρχίζει να κάνει περισσότερο κρύο, ένα ζεστό, αχνιστό πιάτο με λαχταριστή σουπίτσα είναι ό,τι πρέπει.

Αν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια και πιστεύεις ότι έχεις δοκιμάσει όλα τα είδη σούπας, ανακαλύψαμε τις σούπες chowder, που γίνονται με γάλα ή κρέμα γάλακτος.

Η clam chowder ή αλλιώς πηχτή σούπα με θαλασσινά είναι μια συνταγή που λατρεύουν να τρώνε στην Αγγλία και όχι μόνο.

Είναι πλούσια σε γεύση και κρεμώδης και είναι τέλεια για ελαφρύ γεύμα.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

36 clams ή άλλα κοχύλια θαλασσινά (χάβαρα, γυαλιστερές, χτένια, στρείδια)
4 κουταλιές βούτυρο
1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές αλεύρι
2 1/2 κούπες νερό
400 γρ. πατάτες σε κύβους
1/4 κουταλάκι άσπρο πιπέρι
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
4 κουταλιές ψιλικομμένος μαϊντανός
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε καλά τα κοχύλια με μια σκληρή βούρτσα κάτω από νερό που τρέχει, για να φύγει η άμμος και να καθαρίσουν καλά. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό σε χαμηλή φωτιά, για να ανοίξουν.

Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί. Περνάμε το ζουμί από λεπτό τουλπάνι.

Καθαρίζουμε τα κοχύλια, κρατάμε το φαΐ και πετάμε τα όστρακα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το ζουμί από τα κοχύλια, το νερό, τις πατάτες, το πιπέρι και το αλάτι. Σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Ψιλοκόβουμε το φαΐ από τα κοχύλια και το προσθέτουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος στη σούπα. Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά η σούπα χωρίς να βράσει.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!