Kρέμα καραμελέ

Εύκολη και γευστική κρέμα καραμελέ χωρίς φούρνο σε 5 λεπτά

Βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για κρέμα καραμελέ που γίνεται σε μόλις 5 λεπτά!

Δεν έχεις ξαναφάει πιο νόστιμο και ελαφρύ γλυκό και σίγουρα αξίζει να την δοκιμάσεις στην κουζίνα σου. Η κρέμα καραμελέ δεν μπαίνει στον φούρνο και η γεύση της θα σε ενθουσιάσει.

Αλλωστε δεν υπάρχει πιο γευστικό γλυκό από την κρέμα καραμελέ. Πρόκειται για ένα γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι αφού η κρέμα του είναι βελούδινη και η καραμέλα λαχταριστή.

Η κρέμα καραμελέ είναι ένα απ’ τα πιο κλασικά ευρωπαϊκά γλυκά που αν και ακούγεται σαν γαλλικό γλυκό, υπάρχει σε περίοπτη θέση στη γαστρονομική κουλτούρα και της Ισπανίας ως flan και της Ιταλίας ως crema caramella.

Ας δούμε τι θα χρειαστούμε για την εύκολη συνταγή που βρήκαμε:

Υλικά:

Για το σιρόπι ζάχαρης

  • 100 γρ ζάχαρη

Για την κρέμα

  • 900 γρ γάλα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 κρόκο από μέτριο αυγό
  • 90 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • 50 γρ βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και την λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά (προσέχουμε να έχει ένα χρώμα χρυσαφί και όχι σκούρο καφέ γιατί αλλιώς θα πικρίσει).

Ρίχνουμε το σιρόπι της λιωμένης ζάχαρης σε ένα ταψάκι 20χ15 το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη, τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα πάνω από την λιωμένη ζάχαρη.

Την στρώνουμε με μια μαρίζ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Την συνταγή πήραμε από το live-kitchen.gr