Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού -Πεντανόστιμα, μυρωδάτα, πανεύκολα
Με τη Σαρακοστή να πλησιάζει, οι ιδέες για νόστιμα εδέσματα που θα μας λύσουν τα χέρια είναι πάντα καλοδεχούμενες. Ειδικά όταν μιλάμε για μια γλυκιά απόλαυση που θα συνοδεύσει τέλεια τον απογευματινό καφέ μας.
Στο προφίλ της Γιώτας Γεροδήμου Κούτρα @cookingwithtatana ανακαλύψαμε μια υπέροχη συνταγή για νηστίσιμα και μυρωδάτα κουλουράκια λαδιού πορτοκαλιού, με πλούσια γεύση και τέλειο άρωμα.
«Για το γραφείο, το σχολείο, τον απογευματινό καφέ. Εύκολα στην παρασκευή και πεντανόστιμα. Είτε στρογγυλά είτε μακρόστενα παραμένουν super στην γεύση. Να τα κάνετε και να πιείτε το καφεδάκι σας με τις φίλες σας» διαβάζουμε στη λεζάντα της ανάρτησης.
Υλικά:
- 1 ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι μικρό κονιάκ
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γλ. baking powder
- Ξύσμα 2-3 πορτοκαλιών
- Αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε λάδι, ζάχαρη, κονιάκ, χυμό (μαζί με σόδα), ξύσμα και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking. Πλάθουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 20'.